H. Turkoglu tiki: čempionatą galime pratęsti ir vasarą

FIBA nuotr.



Turkijos krepšinio legenda, dabartinis šios šalies krepšinio federacijos vadovas Hidayetas Turkoglu tiki, kad 2019-2020 metų čempionatą vis tik pavyks pabaigti sportiniu keliu.

Buvęs Turkijos rinktinės kapitonas bendraudamas su vietine žiniasklaida užsiminė, kad dabar yra "laukimo" stadija, o kai situacija dėl koronaviruso ims gerėti Turkijos krepšinio lygos sezoną bus bandoma pratęsti.

"Mūsų didžiausias noras yra grįžti į sporto arenas ir pabaigti visus čempionatus. Sakau tai iš žmogiškosios pusės, puikiai suprasdamas, kad gyvybė ir saugumas visuomet bus pirmoje vietoje. Kai tik situacija su šia pandemija taps kontroliuojama bandysime grįžti į aikšteles", - kalbėjo taško dėti dar nenorintis Turkijos krepšinio federacijos prezidentas.

Buvęs ilgametis NBA žaidėjas taip pat prasitarė ir apie galimo čempionato pratęsimo laikotarpį, kuris pasak jo gali būti ir vasaros mėnesiai.



"Dauguma užsieniečių paliko klubus ir tuo pačiu mūsų šalį. Jie grįžo į savo tėvynes ir kol skrydžiai yra blokuojami, nėra aišku, kada jie galėtų sugrįžti į Turkiją. Bet anksčiau ar vėliau tai turėtų baigtis. Jeigu viskas stos į savo vėžes, matau galimybę pratęsti čempionatus per birželį, liepą, o jei reikės ir rugpjūtį", - svarstė H.Turkoglu.

Tiesa, jis prasitarė ir apie galimą čempionato atšaukimo variantą, tačiau šį scenarijų įvardino, kaip patį blogiausią.

"Žinoma, svarstome ir patį blogiausią scenarijų - čempionato atšaukimo, tačiau kol kas apie tai dar net nenorime kalbėti ir detalizuoti", - išreikšdamas viltį kalbėjo 2015 -ais karjerą baigęs legendinis turkų krepšininkas.

Primename, kad Turkijos lyga buvo sustabdyta vėliausiai visoje Europoje, o po to paaiškėjo, kad koronavirusas įsisuko į Stambulo "Fenerbahče" stovyklą - COVID-19 buvo diagnozuotas šešiems klubo nariams.












Eurobasket.lt

{fcomment}

Video rekomendacijos: