„Virtus“ prezidentas: morališkai jaučiamės geriausi, švęsime su fanais, kai tik galėsime



Bolonijos "Virtus" klubo prezidentas Luca Baraldi buvo pusėje tų, kurie siūlė dar palaukti ir atsiradus menkiausiai galimybei užbaigti Italijos "Serie A" čempionatą, tačiau Italijos lygos vadovai nusprendė kitaip - pirmenybės nutraukiamos, o šio sezono nugalėtojai ir prizininkai nebus skelbiami.

Akivaizdu, kad toks sprendimas labiausiai nuvylė užtikrintai pirmoje turnyro lentelės vietoje žygiavusį legendinį "Virtus" klubą, kuris praėjusią vasarą sudrebino rinką pasirašydamas sutartį su Serbijos krepšinio žvaigžde Milošu Teodosičiumi ir kitais pajėgiais žaidėjais.

Lyg per sviestą besiklosčiusį sezoną sustabdė visą pasaulį apėmusi COVID-19 pandemija, o Italija tapo vienu iš didžiausių židinių Europoje.

Nors Italijos krepšinio federacija delsė priimti nemalonų sprendimą, kuris kitose šalyse buvo priimtas vos pasirodžius pirmiesiems koronaviruso atvejams jose, vis tik vilties pratęsti čempionatą vadovai nebematė ir šią savaitę nusprendė padėti tašką.



Į Italijos krepšinio elitą sugrįžusio "Virtus" klubo vadovas L.Baraldi žiniasklaidai pareiškė, kad komanda atšvęs šį pasiekimą, kai tik tai bus galima daryti, nepaisant to, kad oficialiai čempionais jie ir nebuvo pripažinti.

"Gydytojai ir visas medicinos personalas labiausiai nusipelnė šio čempionų titulo. Morališkai mes jaučiamės, kad šį sezoną buvome geriausi šalies lygoje, todėl kai tik viskas susitvarkys, atšvęsime šią pergalę su savo fanais", - žadėjo L.Baraldi.












Eurobasket.lt

{fcomment}

Video rekomendacijos: