Italijos lyga numatė formulę, pagal kurią turėtų kisti žaidėjų atlyginimai



Italijos krepšinio lygos "Serie A" vadovybė bei žaidėjų ir trenerių asociacijos pristatė formules, pagal kurias turėtų sumenkti šio sezono krepšininkų bei trenerių atlyginimai.

Oficialiai dėl sezono atšaukimo buvo pranešta šios savaitės pradžioje, o taip pat paaiškėjo, kad čempionai ir prizininkai nebus paskelbti.

Po aptarimo buvo pasiūlyta žaidėjų ir trenerių algas nuo kovo mėnesio, kurio metu dėl vis labiau įsisiautusio koronaviruso buvo sustabdytos pirmenybės, sumažinti tokiomis proporcijomis:

- Žaidėjams ir treneriams, kurių kontrakto finansinė išraiška per metus viršija 50 tūkstančių eurų - atlyginimus "apkarpyti" 20%. (imtinai nuo kovo mėnesio).


- Žaidėjams ir treneriams, kurių kontrakto finansinė išraiška per metus siekia tarp 30-50 tūkstančių eurų - atlyginimus "apkarpyti" 7,5% (imtinai nuo kovo mėnesio).
- Žaidėjams ir treneriams, kurių kontrakto finansinė išraiškia yra mažesnė nei 30 tūkstančių eurų - sumažinimų nebus.

Tiesa, šis priimtas sprendimas nėra griežta tvarka, pagal kurią turėtų atsiskaitinėti klubai. Jiems palikta teisė individualiai derėtis su žaidėjais bei pasiekti abi puses tenkinančius variantus.











Eurobasket.lt

{fcomment}

Video rekomendacijos: