M. Ponitka: gerai žinojau rusus žaidėjus, tai padėjo Lenkijai laimėti pasaulio čempionate

FIBA nuotr.

Sankt Peterburgo "Zenit" naujokas Mateuszas Ponitka pirmą sezoną Eurolygos debiutantų gretose tapo vienu lyderių.



Lenkas prisiminė, kaip jo vedama rinktinė įveikė Rusijos rinktinę pasaulio čempionate Kinijoje ir iškovojo kelialapį į atkrintamąsias varžybas bei neslėpė, kad jam padėjo tai, kad pažinojo varžovus.

"Be abejo. Kai gerai pažįsti savo varžovą, tau lengviau atakuoti ir gintis prieš jį, - teigia M.Ponitka. - Žaidžiai su Fridzonu ir Ivlevu "Lokomotiv-Kuban" ekipoje, todėl žinojau, ką reikia daryti, bei daviau patarimus savo komandos draugams. Gerai žinojau rusų žaidėjus, tai padėjo mums laimėti.

Tai buvo puikios rungtynės su aukščiausio lygio įtampa ir dažnai besikeičiančiomis pirmaujančiomis pusėmis. Galiausiai tą dieną mes pasirodėme šiek tiek gerai, bet galiu pasakyti, kad rusai aikštelėje "paliko širdį".


Aš ir Fridzonas baigėme susitikimą su prakirstais antakiais, kuriuos teko siūti mačo metu. Šis faktas man įrodo apie kovos ant parketo įtampą."

Lenkai laimėjo rezultatu 79:74 (16:22, 18:18, 19:17, 26:17), o M.Ponitka atkovojo 9 bei perėmė 3 kamuolius, atliko 3 rezultatyvius perdavimus ir surinko 22 naudingumo balus.

Šiame Eurolygos sezone 26 metų 198 cm ūgio puolėja vidutiniškai per 24 minutes pelno 9,1 taško (56,6 proc. dvit., 32,4 proc. trit.), sugriebia 4,6 atšokusio kamuolio, atlieka 1,6 rezultatyvaus perdavimo ir renka 12,2 efektyvumo balo.





Eurobasket.lt

Video rekomendacijos: