Be klubo esantis V. Collet toliau treniruos Prancūzijos rinktinę

FIBA nuotr.

Tokijo olimpinės žaidynės iš šios vasaros yra nukeltos į 2021-ųjų liepą, o kai kurioms krepšinio federacijoms tenka priimti sprendimus dėl tolimesnių bendradarbiavimų su vyriausiasis treneriais, kurių kontraktai turėjo baigtis šią vasarą.



Būten tokia situacija susiklostė su Prancūzijos nacionalinės komandos vyriausiuoju treneriu Vincentu Colllet, kuris prie rinktinės vairo stovi dar nuo 2009-ųjų.

Po olimpinių žaidynių Tokijuje turėjo spręstis tolimesnis trenerio likimas, tačiau joms nusikėlus Prancūzijos federacija nutarė pratęsti sutartį su treneriu dar metams.

V.Collet šiuo metu netreniruoja jokio klubo - šį sezoną jo keliai išsiskyrė su Strasbūro SIG komanda, kuriai jis vadovavo devynerius metus.


Prieš kurį laiką rašėme, kad patyrusį 56-erių metų specialistą prie komandos vairo norėtų matyti kitas Prancūzijos klubas - Paryžiaus "Metropolitans 92".

Su Prancūzijos rinktine V.Collet yra tapęs Europos čempionu 2013-ais, taip pat laimėjęs sidabrą 2011-ais Lietuvoje bei 2015-ais iškovojęs Senojo žemyno bronzą gimtinėje vykusiame turnyre.

Taip pat jo titulų kolekcijoje - du bronzos medaliai pasaulio čempionatuose iškovoti 2015-ais metais Ispanijoje bei pernai Kinijoje. Pastarojoje prancūzai antrajame grupių etape po dramatiškos kovos įveikė lietuvius ir užkirto jiems kelią žengti tolyn.

Primename, kad Prancūzija turi garantuotą vietą olimpinėse žaidynėse.





Eurobasket.lt

Video rekomendacijos: