Ą. Tubelis atvedė Arizonos komandą į antrą pergalę NCAA čempionate

Twitter nuotr.

Ąžuolas Tubelis buvo per plauką nuo dvigubo dublio bei atvedė Arizonos universiteto komandą į antrą pergalę NCAA čempionate.



Šeštadienį "Wildcats" (2/0) namie po atkaklios ir permainingos kovos 70:67 (38:43, 32:24) palaužė Vašingtono "Eagles" (0/2) krepšininkus.

Šeimininkai didžiąją susitikimo dalį buvo besivejančiųjų vaidmenyje. Iki dvikovos pabaigos likus 3 minutėms ką tik ant parketo grįžęs Ą.Tubelis atkovojo kamuolį puolime, išprovokavo varžovo pražangą ir baudos metimu išvedė savo komandą į priekį - 63:62. Netrukus aukštaūgis dvitaškiu padidino pranašumą iki 67:62.

Varžovai nenuleido rankų, o Tannesas Grovesas dvitaškiu ir baudos metimu sumažino skirtumą - 65:67. Ą.Tubelis dukart vienoje atakoje puolime sugriebė kamuolį ir likus 13 sekundžių privertė varžovą pažeisti taisykles bei baudos metimu įtvirtino pergalę.


Viso Ą.Tubelis per 23 minutes įmetė 13 taškų (5/11 dvit., 0/1 trit., 3/6 baudų), atkovojo 9 (4 - puolime) bei perėmė 2 kamuolius, dusyk suklydo ir kartą prasižengė.

Rezultatyviau už lietuvį žaidė tik 15 taškų surinkęs Jamesas Akinjo (3/7 trit.), 9 pridėjo Jemarlas Bakeris, po 7 - Ira Lee (8 atk. kam., 2 bl.) ir Tarrellas Brownas (6 atk. kam.).

Ąžuolo brolis dvynys Tautvilas ir buvęs žalgirietis Kerras Kriisa buvo registruoti mačui, tačiau aikštelėje nepasirodė.

Pralaimėjusiems Tyleris Robertsonas (2/3 trit., 5 atk. kam.) pelnė 14, T.Grovesas (5 atk. kam.) ir Cassonas Rouse'as (4 rez. perd.) - po 13 taškų.





Eurobasket.lt

Video rekomendacijos: