NBA ir Kinijos arenose žibėjęs buvęs žalgirietis karjerą tęs Graikijoje

Kaip jau rašėme, Kaip jau skelbėme, pastaruosius ketverius metus Kinijos lygoje rungtyniavęs buvęs žalgirietis Ty Lawsonas į ją grįžti negalės.



Kinijos krepšinio federacija amerikietį apkaltino seksizmu bei rasizmu ir diskvalifikavo jį iki gyvos galvos. Buvusi Denverio "Nuggets" žvaigždė savo "Instagram" paskyroje parašė keletą seksistinio turinio pranešimų, o taip pat įkėlė nuotrauką su kine mergina ir užrašu "Gyvename vieną kartą".

T.Lawsonas ilgokai buvo be darbo, o nauja jo karjeros stotele tapo Graikija. Krepšininkas sukirto rankomis su Rodo "Kolossos" klubu.

T.Lawsonas su Kauno "Žalgiriu" sukirto rankomis 2011 metais, tačiau spėjo sužaisti vos 8 rungtynes ir pasibaigus lokautui NBA lygoje grįžo už Atlanto.


Praėjusiame Kinijos pirmenybių sezone 33-ejų 180 cm ūgio gynėjas vidutiniškai per 37 minutes rinko 27,3 taško (42,8 proc. trit.), atkovojo 5,6 bei perėmė 2,7 kamuolio ir atliko 8,8 rezultatyvaus perdavimo.

NBA lygoje T.Lawsonas viso sužaidė 551 rungtynes, kuriose turėjo solidžius rodiklius - 12,7 pelnyto taško (35,9 proc. trit.), 2,7 atkovoto bei 1,2 perimto kamuolio ir po 6 rezultatyvius perdavimus per 29 minutes.





Eurobasket.lt

Video rekomendacijos: