A. Kirilenka apie A. Švedo grįžimą į Rusijos rinktinę: labai myliu Liošą, bet nieko neįkalbinėsime

A. Kirilenka apie A. Švedo grįžimą į Rusijos rinktinę: labai myliu Liošą, bet nieko neįkalbinėsime

FIBA nuotr.

Rusijos krepšinio federacijos prezidentas, buvęs Jutos "Jazz" ir Minesotos "Timberwolves" puolėjas Andrejus Kirilenka papasakojo, su kuriais komandos draugais jam labiausiai tiko žaisti.



Taip pat šią savaitę 40-metį šventęs NBA "Visų žvaigždžių" rungtynių dalyvis įvertino Maskvos srities "Chimki" lyderio bei Eurolygos žvaigždės Aleksejaus Švedo galimybes grįžti į rinktinę.

"Visi laukia, kad įvardinsiu Karlą Malone'ą ir Johną Stocktoną, bet ne. Pirmasis – tai Markas Jacksonas, su kuriuos sužaidėme vieną sezoną "Jazz". Su juo buvo puikus tarpusavio supratimas, patirdavau tikrą malonumą žaisdamas.

Antras – Mehmetas Okuras. Tai daugiau draugystės istorija, buvome kaimynai, bendravome šeimomis ir visuomet palaikydavome vienas kitą aikštelėje.


Trečias – Lioša Švedas. Man patiko žaisti su juo "Timberwolves", rinktinėje. Jis visuomet paaštrina, o tau atsiranda laisvų zonų.

Ar Švedas grįš į rinktinę? Labai myliu Liošą, dievinu jo žaidimą, tačiau nieko neįkalbinėsime. Tai neteisinga. Jei jis turės jėgų ir noro padėti rinktinei vasarą, jis bus komandoje. Jei ne – tai ne. Nereikia paskui nieką lakstyti. Tačiau tai nereiškia, kad nesikalbėsime. Tai labai svarbu. Pabrėšiu: tai mano požiūris, ne rinktinės trenerio", – teigia A.Kirilenka.

Rusijos rinktinė pateko į "Eurobasket 2022" B grupėje iškovodama 4 pergales ir patirdama 2 nesėkmes.





Eurobasket.lt

Video rekomendacijos: