Rusijos klubo strategas įvardijo FIBA Čempionų lygos pranašumus prieš Eurolygą

Rusijos klubo strategas įvardijo FIBA Čempionų lygos pranašumus prieš Eurolygą

VTB nuotr.

Žemutinio Naugardo "Nižnij Novgorod" vyriausiasis treneris Zoranas Lukičius papasakojo apie FIBA Čempionų lygos patrauklumą.



"Žinau, kad visi nusitaikę į Eurolygą ir nori ten žaisti, tačiau FIBA Čempionų lyga – tai labai gerai organizuotos varžybos, kurios turi prasmę.

Šis turnyras kelia savo lygį pritraukdamas geras komandas, didina kokybę dėka didelio dalyvaujančių valstybių skaičiaus. Be to, kad dalyvavimas naudingas finansiškai, yra ir varžybinė pusė – klubai motyvuojami vystytis per jų nacionalines lygas ir tarptautinius turnyrus.

Deja, Eurolygos politika ir tai, kaip jie atrenka dalyvius, kelia riziką visiems klubams. Reikia didžiulių finansinių įnašų, kad patektum į Eurolygą per Europos taurę. Manau, kad tai bus viena iš pagrindinių priežasčių, dėl kurios klubai vasarą įdėmiai išnagrinės visus variantus prieš priimdami palankiausią sau.


Finansinė pusė negali būti vienintelė siekiant patekti į Eurolygą. Pavyzdžiui, "Chimki"buvo formuojami su didelėmis ambicijomis, bet kažkas nesusiklostė, ir viskas pradėjo griūti. Tuomet atsirado problemų su pinigais, o dabar viskas atrodo kaip visos didelių investicijų į klubą antipropoganda", – pareiškė serbas.

"Nižnij Novgorod" VTB Vieningoje lygoje su 8 pergalėmis ir 7 pralaimėjimais užima šeštą vietą, o Čempionų lygoje pateko į antrą etapą.





Eurobasket.lt

Video rekomendacijos: