J. Mačiulio ekipa nesustabdė į finalą žengusio „Panathinaikos“

J. Mačiulio ekipa nesustabdė į finalą žengusio „Panathinaikos“

FIBA nuotr.

Atėnų klubų derbyje Graikijos krepšinio lygos pusfinalio serijoje savo pranašumą įrodė "Panathinaikos" ekipa.



Eurolygoje autsaiderių etiketę užsiklijavę "žalieji" sezoną siekia užbaigti apgindami šalies čempionų trofėjų ir žengė į finalą.

"Pao" ketvirtose serijos rungtynėse svečių arenoje 78:71 (19:15, 19:25, 11:15, 29:16) pranoko Jono Mačiulio atstovaujamą Atėnų AEK ir laimėjo seriją 3:1.

Prieš lemiamą ketvirtį geresnėse startinėse pozicijose buvo aikštės šeimininkai, kurie pirmavo 55:49. Vis dėlto kėlinio viduryje mačo eigą perlaužę svečiai įgijo pranašumą ir jo nebepaleido iki susitikimo pabaigos.


J.Mačiulis per 24 minutes į buvusios savo komandos krepšį pelnė 12 taškų (2/5 dvit., 2/3 trit., 2/2 baudos), atkovojo 5 kamuolius, kartą suklydo, išprovokavo pražangą, 3 sykius prasižengė bei surinko 10 naudingumo balų.

"Panathinaikos" į pergalę vedė Ioannis Papapetrou su 22 taškais, Mario Hezonja pridėjo 13, Georgios Papagiannis - 12, Konstantinos Mitoglu - 11 taškų.

Pralaimėjusiems Darylas Maconas surinko 18, Yanickas Moreira - 14 taškų.

J.Mačiuliui ir kompanijai sezonas dar nebaigtas - komanda kovos dėl 3 vietos čempionate. "Panathinaikos" finale susitiks su "Lavrio" ir Patrų "Promitheas" poros nugalėtoja.





Eurobasket.lt

Video rekomendacijos: