L. Scola tapo Italijos klubo generaliniu direktoriumi

L. Scola tapo Italijos klubo generaliniu direktoriumi

FIBA nuotr.

Argentinos krepšinio legenda Luisas Scola po Tokijo olimpiados atsisveikino su rinktine, o šiandien paskelbė ir apie krepšininko karjeros pabaigą.



Pavasarį rašėme, kad tuo metu Varezės "Openjobmetis" marškinėlius vilkėjęs veteranas dar nebuvo apsisprendęs dėl kito sezono.

"Mane viskas tenkina Varezėje. Dėl ateities apsispręsiu iš karto pasibaigus sezonui. Gerbdamas komandą ir organizaciją sprendimą priimsiu žaibiškai", – tuomet teigė argentinietis.

"Openjobmetis" oficialiai pranešė, kad L.Scola lieka klube, tačiau jau ne kaip krepšininkas, o kaip generalinis direktorius.


Praėjusiame Italijos pirmenybių sezone 41-erių 206 cm ūgio puolėjas vidutiniškai per 30 minučių pelnė 17,8 taško (53,1 proc. dvit., 42,8 proc. trit.), atkovojo 6,7 kamuolio, atliko 1,1 rezultatyvaus perdavimo, išprovokavo 4,5 pražangos ir rinko 18,6 naudingumo balo.

Varezės ekipos marškinėlius vilki ir lietuvis Paulius Sorokas.

L.Scola yra tapęs olimpiniu čempionu (2004 m.) bei iškovojęs bronzos medalį (2008 m.), taip pat žaidė dviejų pasaulio čempionatų finaluose (202 ir 2019 m.).

Europoje aukštaūgis rungtyniavo Ispanijos ir Italijos lygose, taip pat – Kinijos pirmenybėse bei NBA lygoje.

L.Scola Hjustono "Rockets", Indianos "Pacers", Toronto "Raptors" ir Bruklino "Nets" gretose viso sužaidė 743 rungtynes, per 26 minutes įmesdavo po 12 taškų, sugriebdavo 6,7 kamuolio ir atlikdavo 1,6 rezultatyvaus perdavimo.





Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: