Į Lenkiją grįžęs M. Ponitka atskleidė, kodėl užtruko Rusijoje

Į Lenkiją grįžęs M. Ponitka atskleidė, kodėl užtruko Rusijoje

VTB nuotr.

Sankt Peterburgo "Zenit" paskelbė, kad į komandą sugrįžęs, tačiau savo tėvynėje visuomenės priešu tapęs Mateuszas Ponitka visgi atsisveikino su klubu. Pranešama, kad sutartis nutraukta abipusiu susitarimu.



Dabar atletas grįžo į Lenkiją, kur pirmadienį surengė specialią spaudos konferenciją, kurioje atskleidė motyvus grįžti į Rusiją Ukrainos karo fone.

"Esu laimingas, kad vėl esu Lenkijoje. Turiu padėkoti žmonai ir agentui už pagalbą, taip pat "Zenit" klubui. Aš esu prieš Rusijos agresiją Ukrainoje. Karas yra blogis. Nepriklausoma valstybė ir turi likti nepriklausoma.

Kai karas prasidėjo buvau Rusijoje ir iškart norėjau grįžti namo. Bet mano kontraktas buvo trejų metų, pirmiausia pasirūpinau, kad Rusiją paliktų šeima. Tuo metu vyko derybos dėl sutarties nutraukimo, bet dar reikėjo sužaisti rungtynes su CSKA. Po rungtynių pasikalbėjau su komandos vadovu ir pasakiau, kad nesu pasiruošęs žaisti šiame klube. Galiausiai, pasiekėme sprendimą ir klubas sutiko nutraukti sutartį", - teigė M. Ponitka.


Primename, kas dėl Lenkijos nacionalinės komandos kapitono sprendimo likti Rusijoje didžiulė pasipiktinimo banga kilo krepšininko tėvynėje. Puolėją pasmerkė ne tik sirgaliai, tačiau ir buvę bei dabartiniai rinktinės žaidėjai.

Rusijos dienraštis "Sport-Express" ketvirtadienį paneigė Lenkijos leidinyje "Polsat Sport" pasirodžiusią informaciją, kad "Zenit" iš puolėjo Mateuszo Ponitkos reikalavo septynženklės sumos už kontrakto nutraukimą.

"Zenit" paliko lietuviai Artūras Gudaitis ir Mindaugas Kuzminskas, lenkas M.Ponitka bei Conneris Frankampas ir nė vieno oficialaus mačo nesužaidęs Shabazzas Napier, o sugrįžo amerikiečiai Jordanas Loydas, Jordanas Mickey, Billy Baronas, Alexas Poytressas ir Tysonas Carteris.

Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: