Š. Jasikevičius: „Paprastai laimi tas, kuris daugiausiai bėga ir kovoja“

Š. Jasikevičius: „Paprastai laimi tas, kuris daugiausiai bėga ir kovoja“

Barcelona nuotr.

Šarūnas Jasikevičius po pralaimėjimo antrose pusfinalio serijos rungtynėse kalbėjo, kad komanda išėjo su netinkamu nusiteikimu:



"Manau, kad apskritai mes nežaidėme savo krepšinio. Idėja prieš pirmąsias rungtynes buvo būti kietiems ir gerai kovoti dėl kamuolių ir gintis... ir mes neišėjome su šiuo mentalitetu. Visada tokiose situacijose reikia pasakyti, kad kaip treneris nemokėjai paruošti komandos ir per 36 valandas buvo labai svarbu savo galvose pakeisti procesorių ir galbūt aš neradau žodžių.

Išėjome labai minkšti ir per pertrauką kalbėjome apie 42 praleistus taškus, tačiau ir trečiasis kėlinys nebuvo geras. Turime ties tuo tobulėti ir pamatysime."

Treneris tikino, kad šioje sezono stadijoje visos komandos patiria fizinį ir psichologinį nuovargį:


"Manau, kad žaidėme geras pirmas rungtynes ir per 36 valandas mes ir vėl nežaidėme gerai. Šiame sezono metu visos komandos yra fiziškai ir psichologiškai pavargusios. Dabar pats laikas aukotis ir atiduoti viską. Manau, kad mes ne išimtis, visi atvyksta su problemomis. Turi žaisti kiekvienose rungtynėse ir žiūrėti kas nutiks kitose. Man labai paprasta, turi galvoti apie sekančias rungtynes."

Šiose rungtynėse "Barca" vertėsi be Cory Higginso, kuris turi problemų su nugara:

"Higginsas turėjo problemų su nugara ir tai nieko bendro su ankstesnėmis traumomis, bet tai jį vargino. Pažiūrėsime ar galėsime jį įtraukti į rotaciją."

Šaras tikino, kad Badalonoje bus labai sunku ir akcentavo varžovų greitas atakas:

"Joventut" yra labai stiprūs Badalonoje ir lyginant su šiomis rungtynėmis turime patobulėti. Kaip treneris turiu rasti žodžių, kad komanda geriau reaguotu. Pirmose rungtynėse jie pelnė 24 taškus greitose atakose, o šiandien 19 taškų. Turime daugiau dalintis kamuoliu, nes jie ateina gynyboje į pagalbą, todėl turime rasti laisvą žmogų, kuris nubaustų jų gynybą."

Galiausiai treneris teigė, kad visko pagrindas yra noras ir laimi tas kas daugiau kovoja:

"Noras yra pagrindas, jis yra pirmiausia. Galime kalbėti apie taktikas ir sudėtis, bet paprastai laimi tas, kuris daugiausiai bėga ir tas kuris daugiausiai kovoja. Varžovai sužaidė puikias rungtynes ir kai kuriose situacijose mes nesame tokio lygio, todėl turime tai analizuoti. Turime vykti į Badaloną kautis." - kalbėjo Š.Jasikevičius.

Sarunas13lt.blogspot.com

Video rekomendacijos: