Eurolygos ekspertai įvertino „Žalgirio“ naujokus: pasakė, kuris nuvils, o kuris - nustebins

Eurolygos ekspertai įvertino „Žalgirio“ naujokus: pasakė, kuris nuvils, o kuris - nustebins

Iki Eurolygos sezono likus kiek mažiau nei dviems savaitėms, naujienų portalas „Sportstar“ apžvelgia ateinančio sezono Eurolygos ekipas ir jų darbus tarpsezonyje.



Primename, kad šį tarpsezonį „Žalgiris“ sulaukė septynių naujokų.

LKL vicečempionų gretas šį tarpsezonį papildė Bryantas Dunstonas, Ignas Brazdeikis, Sylvainas Francisco, Tyrone'as Wallace'as, Deividas Sirvydis, Mattas Mitchellas ir Alenas Smailagičius.

Jau aišku, kad kitą sezoną „Žalgirio“ gretose nebepamatysime, Rolando Šmito, Kevarriuso Hayeso, Edmondo Sumnerio, Keenano Evanso, Demetre'o Riverso, Danieliaus Lavrinovičiaus ir Karolio Lukošiūno.


Tuo metu sutartis turi Lukas Lekavičius, Tomas Dimša, Dovydas Giedraitis, Arnas Butkevičius, Edgaras Ulanovas, Brady Manekas ir Laurynas Birutis.

„Sportstar“ apžvalgininkams didžiausią įspūdį padarė M. Mitchello įsigijimas.

„Tai žaidėjas, kuris yra itin darbštus ir žaidžia energingai. Gynyboje jis visada atiduos 100 proc. savęs. Puolime jis nebijo imtis lyderio rolės ir žaisti su kamuoliu. Jam nereikia perdavimų, nes jis pats gali susikurti metimą. Jo žaidimo stilius panašus į Bonzie Colsono.

Būtent Mattas bus tas žaidėjas „Žalgiryje“, kuris padarys didžiausią pažangą per sezoną“, - teigė autorius.

Eurolygos ekspertai mano, kad labiausiai nuvils Bryantas Dunstonas.

„Tai žaidėjas, kuris turi didelę Eurolygos patirtį ir yra visiškas veteranas. Nors jam jau 38 metai, bet jis Kaune bus pagrindinis vidurio puolėjas.

Dėl garbingo amžiaus jam gali būti sunku gintis prieš daug jaunesnius varžovus. Ypač bus sunku gynyboje suspėti keistis ginamaisiais. Tai itin rizikingas „Žalgirio“ ėjimas.


Puolime Dunstonas itin priklausomas nuo perdavimų. Jo žaidimo stiprybė - „du prieš du“ situacijos. Jo puolimo efektyvumas priklausys nuo komandos draugų“, - rašė „Sportstar“.

„Žalgirio“ naujokų reitingas:

1. Mattas Mitchellas

2. Sylvainas Francisco
3. Ignas Brazdeikis
4. Tyrone'as Wallace'as
5. Deividas Sirvydis
6. Alenas Smailagičius
7. Bryantas Dunstonas

Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: