Akistatoje su „Hapoel“ treneris A. Magro tikisi geresnės komandos gynybos

Akistatoje su „Hapoel“ treneris A. Magro tikisi geresnės komandos gynybos

Sauliaus Čirbos nuotr.

Vilniaus „Wolves Twinsbet“ pirmadienį išvyksta į Samokovo miestą Bulgarijoje, kur sužais antrąsias Europos taurės („BKT EuroCup“) turnyro rungtynes A grupėje. Vilniečių varžovas – krepšinio ekspertų vienu iš favoritų laimėti turnyrą įvardijamas Tel Avivo „Hapoel“.



Dėl įtemptos situacijos savo šalyje vis dar negalintis žaisti klubas naująjį sezoną pasitiko ženkliai padidinęs biudžetą ir iš pagrindų atsinaujinęs sudėtį, joje liko vos 4 žaidėjai, vilkėję komandos marškinėlius praėjusį sezoną.

Bene skambiausiu vasaros pirkiniu tapo į Europą vėl sugrįžęs gynėjas Patrickas Beverley. Daugiau nei 10 metų NBA lygoje rungtyniavęs amerikietis karjeros pradžioje žaidė tiek Europos taurės varžybose ir 2011-2012 m. tapo šio turnyro MVP, tiek Eurolygoje, kurioje kartu su Atėnų „Panathinaikos“ klubu nukeliavo iki 2010 m. finalo.

Be jo komandos gretas papildė Lietuvos krepšinio mėgėjams puikiai pažįstamas Marcusas Fosteris, vidurio puolėjai Bruno Caboclo ir Johnathanas Motley, gynėjai Joe Raglandas, Ishas Wainrightas, puolėjas Benjaminas Bentilas.


Vis tik, nepaisant skambių pavardžių, „Hapoel“ ekipa dar nerado kelio į pergales. Sezono starte ji Izraelio lygos taurės ketvirtfinalyje 109:102 nusileido Ramat Gano „Maccabi Ironi“ komandai, vėliau suklupo ir Europos taurės rungtynėse svečiuose, pralaimėdama Badalonos „Joventut“ – 75:78.

Savo ruožtu, pergalingai pradėję sezoną „Vilkai“ vėliau taip pat patyrė dvi nesėkmes tiek europiniame turnyre, tiek šalies čempionate.

Prieš išvyką į Bulgariją A. Magro pasidalino mintimis apie būsimą varžovą, Andrew Andrewso situaciją, taisytinus „Wolves Twinsbet“ žaidimo aspektus ir vien legionieriais paremtą starto penketą.

Kokiomis mintimis pasitinkate antradienio rungtynes prieš „Hapoel“?

Bus tikrai sunku. Žaisime pirmąsias Europos taurės rungtynes išvykoje su tikriausiai viena pajėgiausių šios grupės komandų. Jie pralaimėjo savo pirmąsias rungtynes Badalonoje, todėl bus kupini noro atsitiesti. Lygiai tokį pat norą po pastarųjų dviejų mačų turime ir mes.

Paskutinėse rungtynėse mačiau pažangą. Turėsime tobulėti per rungtynes, nes laiko treniruotis nėra daug. Bet esame pasiruošę eiti ir parodyti ką turime. Savigarba, energija ir koncentracija turės būti aukščiausio lygio, siekiant kovoti su tokia talentinga varžovų komanda.

Andrew Andrewsas patyrė traumą paskutinėse rungtynėse. Kokia yra jo situacija?


Stebime, kokia yra jo būklė. Jam per rungtynes buvo sutrenkti abiejų kojų raumenys. Stebime ir tikimės, kad rytoj jis galės žaisti.

Sprendimas dėl jo bus aiškus prieš rungtynes?

Taip, būtent taip.


Kalbant apie komandos žaidimą pastarosiose rungtynėse, ką jai reikia pagerinti?

Agresyvumo ir gynybos lygis nebuvo toks, kokį galime duoti ir kokį turime rodyti savo žaidime. Todėl daug dėmesio skiriame gynybai, žinodami, kad mūsų laukia komanda, turiinti daug talento ir daug žaidėjų, galinčių nulemti rungtynes.

Puikiai žinome, kad Marcusas Fosteris buvo vienas iš pagrindinių Lietuvos lygos žaidėjų, o dabar jis yra tik vienas iš tokių vyrukų, kuriuos jie turi. Tikrai turime rodyti daugiau noro ir vieningumo komandinėje gynyboje. Ji turi tapti geresnė ir būti geresnė nei pirmose rungtynėse


Kokios yra stipriausios „Hapoel“ komandos žaidimo pusės?

Komanda turi daug talento, daug žaidėjų, kurie gali nulemti rungtynių baigtį. Jie tikrai pavojingi greitajame puolime. Beverley, Raglandas, Fosteris – daug vaikinų, kurie gali kurti. Kalbant apie priekinę liniją – Caboclo, Motley, Bentilas yra patyrę žaidėjai net Eurolygos lygyje. Turime stengtis sulėtinti jų ritmą, stengtis apsaugoti savo baudos aikštelę ir, aišku, puolime mums reikia daug noro. Jo reikia ne tik prie „Hapoel“. Kiekvieną kartą turime būti kantrūs ir dalintis kamuoliu.

Praėjusiose Europos taurės rungtynėse pirmasis Lietuvos krepšinio istorijoje nusprendėte jas pradėti penkiais užsieniečiais žaidėjais. Ar planuojate tai daryti ir toliau?


Aš buvau pirmasis?

Taip, Eurolygoje ir Europos taurės turnyruose.

Aš to nežinojau. Ne, tiesą sakant. Šiuo metu vis dar koreguojame penketus. Vis dar esame šiame procese, nes kai kurie žaidėjai į komandą įsijungė vėliau, pavyzdžiui, Tre‘Shawnas, kuris buvo iškritęs trims savaitėms pasiruošimo metu. Bandome rasti geriausią balansą. Taigi starto penketas nėra kiekvieną kartą tas pats. Jį galime keisti ir bandysime visokius skirtingus variantus.


Antrosios naujojo Europos taurės sezono „Wolves Twinsbet“ rungtynės Bulgarijoje su Tel Avivo „Hapoel“ komanda įvyks antradienį, spalio 1 d.

BcWolves.com

Video rekomendacijos: