„Žalgirio“ arenoje – dar vienas „soldout'as“ bei V. Garasto pagerbimas

„Žalgirio“ arenoje – dar vienas „soldout'as“ bei V. Garasto pagerbimas

LKL nuotr.

Kauno „Žalgirio“ komanda po trijų Eurolygos susitikimų išvykose sugrįžta į „Žalgirio“ areną, kuri ketvirtadienio rungtynėse su Tel Avivo „Maccabi“ ekipa bus sausakimša. Rungtynių dienos rytą „Žalgirio“ sirgaliai išpirko paskutiniuosius bilietus į Eurolygos penktojo turo mačą.



Artimiausios „Žalgirio“ rungtynės, į kurias sirgaliai gali suskubti įsigyti bilietus, laukia jau kitą trečiadienį, spalio 30 d., kai „Žalgirio“ arenoje svečiuosis Belgrado „Crvena Zvezda“ komanda.

Šį sezoną „Žalgirio“ klubas mini 80 metų jubiliejų, todėl kiekvienos Eurolygos namų rungtynės turės savo išskirtinę tematiką. Jos bus skirtos paminėti kurią nors legendinę „Žalgirio“ pergalę arba pagerbti prie komandos istorijos kūrimo prisidėjusią asmenybę.

Spalio 24 d. mačas būtent ir suteiks tokią progą, nes Kauno „Žalgiris“ pagerbs ilgametį komandos trenerį ir daugybės pergalių kalvį – Vladą Garastą.


Ilgametis „Žalgirio“ ir Lietuvos rinktinės treneris yra daugiausiai trofėjų iškovojęs šalies krepšinio specialistas. Nuo 1979 iki 1990 m. kartu su „Žalgiriu“ V.Garastas tris kartus iškovojo SSRS čempionato aukso medalius, du kartus – sidabro medalius, o 1986 m. laimėjo tarpkontinentinę Viljamo Džonso taurę.

Nuo 1992 iki 1997 m. vadovavęs Lietuvos vyrų krepšinio rinktinei V.Garastas iškovojo du olimpinius bronzos medalius ir Europos čempionato sidabrą. Baigęs trenerio karjerą V.Garastas 2003 m. buvo išrinktas Lietuvos krepšinio federacijos prezidentu, o 2011 m. buvo paskelbtas garbės prezidentu.

Ketvirtadienį, likus 40 minučių iki rungtynių, 19.20 val., naujajame arenos video kube žiūrovai galės išvysti dar niekur nematytą pasakojimą apie legendinį trenerį, o per didžiąją pertrauką V.Garastui bus įteiktas jubiliejinis „Žalgirio“ 80-mečiui skirtas garbės ženklelis.

„Žalgirio“ jubiliejaus proga arenos pirmajame aukšte yra įsikūręs „Šlovės kampelis“. Jame galima susipažinti su „Žalgirio“ istoriją nušviečiančiais eksponatais, tarp kurių ir keli trofėjai iš asmeninės V.Garasto kolekcijos.

Į „Žalgirio“ areną sirgaliai yra kviečiami atvykti anksčiau – durys yra atidaromos 18.00 val. Aistruoliai yra raginami nepamiršti žalios atributikos, o prieš komandų pristatymą, skambant Justino Jaručio dainai „Žaliai Balti Dievai“, į viršų iškelti šalikus.

Atsinaujinusiame „TOP SPORT Bare 11“ visus lankytojus nuo 18.50 val. pasitiks „Fan Warm-Up“ renginys su krepšinio komentatoriumi Ryčiu Kazlausku, kuris kalbins krepšinio analitiką Augustą Šuliauską.

Kitą savaitę žalgiriečių namuose laukia dvigubos savaitės iššūkis: trečiadienį į „Žalgirio“ areną atvyks Belgrado „Crvena Zvezda“ krepšininkai, o penktadienį kauniečiai susitiks su Monako „AS Monaco“ komanda.


Be to, antradienį „Žalgirio“ arenoje įvyks dar viena Eurolygos dvikova. Stambulo „Fenerbahce“ ekipa čia priims Tel Avivo „Maccabi“ komandą.

Zalgiris.lt

Video rekomendacijos: