J. Valančiūnas nežino ar dalyvaus olimpiniame atrankos turnyre

Memfio „Grizzlies“ aukštaūgis Jonas Valančiūnas atskleidė, kad kitą vasarą nori atstovauti Lietuvos rinktinei ir padėti jai iškovoti bilietą į Tokijo olimpines žaidynes, tačiau besikeičiantys NBA planai dėl kito sezono grafiko sukuria daug nežinomybės.



Tam, anot lietuvio, gali sutrukdyti vėlai prasidėsiantis 2020/2021 m. NBA lygos sezonas. Tai jis patvirtino bendraudamas su „15min.lt“ žurnalistu Kęstu Rimkumi.

„Aš manau, kad tik 50 proc., kad prasidės gruodį, o likusius 50 proc. atiduočiau vėlesnei datai. Dabar girdisi įvairių scenarijų, įvairių variantų: galbūt vėl burti komandas į tokius pačius „burbulus“ kaip Orlande, o gal laukti vakcinos ir bandyti sulaukti galimybės pasikviesti į areną sirgalius. Daug variantų, o nuspėti, kas bus kitą vasarą, sunku, nes dar nežinome, kas bus žiemą.

Mano tikslas yra dalyvauti olimpinėje atrankoje ir padaryti viską, kad iškovotume olimpinį kelialapį į Tokiją. Žinau, kad klubai tarsi negali neleisti žaidėjų, jei varžybų tvarkaraščiai nesikerta. Tačiau, kas bus, jei kirsis? Tai – didelis klausimas“, – 15min portale cituojamas aukštaūgis.


Lietuvis šį sezoną NBA vidutiniškai per 26 minutes pelnė po 15 taškų, atkovojo po 11,4 kamuolio bei atliko po 1,9 rezultatyvaus perdavimo. Jis demonstravo geriausią atkovotų kamuolių vidurkį savo karjeroje.

NBA Orlando burbule krepšininkas vidutiniškai pelnė po 16 taškų ir rinko po 12,1 kamuolio po krepšiu.





Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: