A. Sabonio ir Š. Marčiulionio pavardės – įtakingiausių NBA žaidėjų sąraše



ESPN paskelbė didžiausią įtaką Nacionalinei krepšinio asociacijai (NBA) padariusių krepšininkų sąrašą, o jame atsidūrė Arvydas Sabonis bei Šarūnas Marčiulionis.

ESPN atrinko 100 krepšininkų, o 52-oje pozicijoje atsidūrė Sabonis bei aplenkė tokius krepšininkus kaip Jamesas Hardenas, Kevinas Durantas, Dennisas Rodmanas, Karlas Malone‘as Clyde‘as Draxleris ar Tracey McGrady.

„Sabonis Portlande žaidė septynerius metus, tačiau NBA gerbėjai neišvydo geriausios krepšininko versijos. Jis geriausią krepšinį demonstravo Europoje, o po to krepšininką pristabdė traumos.

Aukštaūgis iškovojo tris olimpiados medalius ir demonstravo meistrišką krepšinį. Jis atlikdavo efektingus perdavimus ir taikliai atakuodavo krepšį. Dėl šio paketo jis tapo legenda. Dauguma mano, kad jeigu jis Portlande būtų žaidęs nuo pat pašaukimo 1986 metais, komanda būtų buvusi dominuojanti jėga.



Billas Waltonas apie Sabonį yra pasakęs: „Jis galėjo daryti viską. Jis turėjo Larry Birdo ir Peter Maravicho įgūdžius. Jis turėjo Kareemo atletiškumą ir dar galėjo pataikyti tritaškius. Jis galėjo atlikti perdavimus ir persivaryti kamuolį. Mes turėjome sugalvoti planą, kaip jį ištraukti iš Sovietų Sąjungos“, - rašė ESPN.

„Blazers“ fanai įsitikinę, kad ankstyvesnis Sabo atvykimas į Portlandą būtų garantavęs šio miesto komandai mažiausiai du čempionų titulus.

„A. Sabonis būtų svarbus faktorius ir ne tik todėl, kad jis buvo didis. Prisiminkime, kad „Blazers“ ir be jo du sezonus laimėjo daugiau nei po 60 rungtynių bei pasiekė superfinalus. Ten jie su Sabu tikrai būtų nugalėję „Pistons“, – tvirtina vienas aistruolis.

Tuo metu Šarūnas Marčiulionis sąraše užėmė 67-ąją vietą ir atsidūrė aukščiau nei Patrickas Ewingas, Rasheedas Wallace‘as, Reggie Milleris ar Manute Bolas.

„Šio sezono pradžioje NBA žaidė 108 krepšininkai iš užsienio, bet 1989 metais, kai į NBA atvyko Marčiulionis, situacija buvo visiškai kitokia. Jis tapo pirmuoju NBA krepšininku iš Sovietų Sąjungos. Chrisas Mullinas apie lietuvį yra pasakęs, kad tai buvo pirmasis vyrukas, kuriam pavyko sėkmingai pritapti lygoje iš svetimos šalies“, – rašo ESPN.





Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: