„Žalgirio“ sirgalių triukšmo laukiantis E. Mudiay: „Labai mėgstu laimėti“ (VIDEO)

„Žalgirio“ sirgalių triukšmo laukiantis E. Mudiay: „Labai mėgstu laimėti“ (VIDEO)

Iki naujojo „Betsafe–LKL“ sezono laiko lieka vis mažiau. Komandų treneriai ir žaidėjai atlieka paskutinius pasiruošimo darbus ir netrukus pradės dar vieną kelionę Lietuvos čempionų titulo link. Debiutiniam sezonui Lietuvoje ruošiasi ir bene ryškiausia čempionato žvaigždė – šešerius metus NBA žaidęs Emmanuelis Mudiay.



25 metų 196 cm ūgio krepšininkas į Lietuvą atvyko po metus trukusios pauzės nuo krepšinio, tačiau dabar jis yra užtikrintas savo jėgomis ir Kauno „Žalgirio“ sirgaliams siunčia aiškią žinutę.

„Aš pasiruošęs pasilinksminti. Noriu, kad sirgaliai būtų triukšmingi“, – pasitikdamas sezoną LKL.lt sakė E. Mudiay.

2019-2020 m. sezone Kongo Demokratinės Respublikos pilietybę turintis įžaidėjas rungtyniavo Jutos „Jazz“ gretose, bet ryškiausiai jo žvaigždė spindėjo Niujorko „Knicks“ ir Denverio „Nuggets“ klubų gretose.


Dar prieš dvejus metus, 2018-2019 metais, būdamas 23-ejų, E. Mudiay buvo pats rezultatyviausias „Knicks“ krepšininkas. Įžaidėjo pelnomų taškų vidurkis tame sezone siekė 14,8.

Kalbėdamas apie metus Niujorke, „Žalgirio“ naujokas užsiminė apie savo lyderystę. Kaip sako pats krepšininkas, lyderio vaidmens jis tikrai nebijo, o vienintelė ir didžiausia į priekį vedanti motyvacija – noras laimėti.

„Norėčiau taip galvoti. Labai mėgstu laimėti. Kad ir kas benutiktų, man patinka pergalės“, –šyptelėjo E. Mudiay.

Bendrai šio naujo „Žalgirio“ atakų organizatoriaus biografija itin įdomi. Vaikystėje kartu su mama jis pabėgo iš savo gimtinės, kur vyko karas, vėliau, vos sulaukęs pilnametystės, pats išvyko į Kiniją ir ten pradėjo profesionalaus krepšininko karjerą. Dar po metų jis išpildė ir didžiausią savo svajonę – debiutavo NBA – o dabar, po metus trukusios pauzės nuo krepšinio, nutūpė Lietuvoje.

Plačiau apie E. Mudiay karjerą ir šio sezono lūkesčius – interviu:

Visų pirma, kaip jūs jaučiatės čia, Lietuvoje, kur dar niekada nesate buvęs?

– Jaučiuosi gerai. Esu laimingas čia būdamas. Stengsiuosi išmokti iš trenerio kiek įmanoma daugiau. Žinau, kad tai krepšinio miestas, krepšinio šalis, tai irgi maloniai džiugina.


Ką jums teko girdėti apie „Žalgirį“ prieš atvykstant čia?

– Ką tikrai žinojau, tai kad čia yra itin stiprus ir galingas sirgalių palaikymas. Tai prisidėjo prie mano sprendimo atvykti čia. Dar girdėjau, kad čia geras maistas, todėl tikrai jo paragausiu. Esu atviras viskam – kai atvyksti į naują šalį, turi pabandyti visko po truputį.

Galbūt jau turite kokių planų, ką tikrai čia nuveiksite laisvu nuo krepšinio metu?


– Maistas tikrai domina, man įdomu, ką jūs valgote. Iš esmės bendrausiu su naujais žmonėmis, noriu pažinti jūsų kultūrą. Kol kas nebuvo progų to padaryti, bet tikiuosi ir bent šiek tiek išmokti lietuvių kalbos – po sezono norėčiau bent kelis sakinius pasakyti.

Būdamas aštuoniolikos vienas išvykote į Kiniją. Kiek ta patirtis jus užgrūdino ir ką iš jos išmokote?

– Ši patirtis davė man labai daug. Turėjau greitai užaugti, greitai subręsti, susitvarkyti su nauja, profesionaliąja kasdienybe. Manau, kad būtent tai stipriai padėjo mano karjerai. Net ir atvykimas čia nebuvo sudėtingas, nes esu visa tai patyręs jau anksčiau. Bendrai tai tikrai nebuvo lengva, bet aš susitvarkiau.


Kaip dažnai jūs grįžtate į gimtinę, Kongo Demokratinę Respubliką?

– Stengiuosi grįžti į gimtinę kiekvieną vasarą. Praėjusią vasarą negalėjau to padaryti dėl koronaviruso, bet kai galiu, stengiuosi visada nuskristi ir ten pabūti, prisiminti, iš kur esu kilęs.

O krepšinis jūsų gimtinėje populiarus?


– Krepšinis ten populiarus, bet tikrai ne toks, kaip Lietuvoje. Čia jūs turite gerą komandą, akademijas, patys užsiauginate krepšininkus. Mano šalyje tai vyksta kitaip, talentai ten tobulėja lėčiau. Grįžęs visada stengiuosi prisidėti prie jaunimo ugdymo, surengiu stovyklą, noriu juos motyvuoti.

Ar jūs savo šalyje esate žvaigždė, ar žmonės seka jūsų karjerą?

– Reiktų klausti Kongo žmonių...


Prisiminkime jūsų debiutą NBA. Kaip jis atrodė ir ar jautėte tą svajonės išsipildymo jausmą?

– Tai vienareikšmiškai buvo svajonės išsipildymas. Bet aš manau, kad žmonės kartais krepšinį supranta kiek ne taip, kaip turėtų. Dabar, kai esu vyresnis, aš visų pirma tiesiog mėgaujuosi krepšiniu, o tai ir yra svarbiausia – juo mėgautis. Žmonės nori panaikinti krepšinio džiaugsmą ir jį susisteminti, bet galų gale visa tai yra tiesiog mėgavimasis.

2016 metais prieš Rio olimpines žaidynes treniravotės kartu su JAV rinktine, padėjote jai pasiruošti. Ar tokia patirtis stipriai motyvavo tapti dar geresniu krepšininku ir vieną dieną pačiam patekti į rinktinę?


– Taip, norėjau padėjau komandai, norėjau patobulėti. Tie vyrukai manęs daug ko išmokė.

„Knicks“ komandoje buvote rezultatyviausias žaidėjas. Tuo metu jums buvo vos 23 metai, bet ar tai parodo, kad jūs galite būti tikras lyderis aikštėje?

– Norėčiau taip galvoti. Labai mėgstu laimėti. Kad ir kas benutiktų, man patinka pergalės.


Kokius žaidimo elementus norėtumėte pats patobulinti artimiausiu metu?

–  Viską. Nėra vieno dalyko, noriu tobulinti viską ir tobulėti iš visų pusių. Kiekvieną kartą, kai turiu progą, aš noriu pasiimti iš jos viską.

Kokia būtų jūsų žinutė „Žalgirio“ sirgaliams?


– Aš pasiruošęs pasilinksminti. Noriu, kad sirgaliai būtų triukšmingi.





LKL.lt

Video rekomendacijos: