S. Ivanovas: „Žalgiriui“ buvo liepta pasitraukti iš VTB lygos ir nežaisti su priešiška valstybe

S. Ivanovas: „Žalgiriui“ buvo liepta pasitraukti iš VTB lygos ir nežaisti su priešiška valstybe

VTB Vieningosios lygos garbės prezidentas Sergejus Ivanovas pasisakė dėl Kauno "Žalgirio" ir kitų Lietuvos klubų pasitraukimo iš turnyro.



"Mums labai gaila, kad lygą paliko "Žalgiris" ir visos lietuvių komandos. Lietuva – tai krepšinio šalis. Jiems kur kas didesnė tragedija nei mums, kad rinktinė nepateko į olimpiadą. Lietuvoje krepšinis – sporto šaka numeris vienas. Jie turi pajėgių klubų, o jaunimas ugdomas puikiai.

Tačiau sprendimas, kodėl jie nerungtyniauja VTB Vieningoje lygoje, šimtu procentų politinis. Jiems buvo įsakyta pasitraukti iš turnyro ir nežaisti su priešiška valstybe. Jie atvirai naudojasi sportu kaip politiniu įrankiu. Nėra ko laukti", – į klausimą apie galimybę pritraukti ekipų iš kitų šalių atsakė buvęs Rusijos gynybos ministras.

Nuo turnyro įkūrimo iki 2008 metų joje dalyvavusio "Žalgirio" vadovas Paulius Motiejūnas tuomet paaiškino, kad dalyvauti Eurolygoje, LKL, BBL ir dar Vieningoje lygoje yra per daug, klubas "ne kelionių agentūra".


2014 metais pasitraukė ir Vilniaus "Lietuvos rytas" bei Klaipėdos "Neptūnas".

"Eurohoops" šiemet pripažino VTB lygą antra pagal pajėgumą Europoje po Ispanijos ACB, šio metu joje dalyvauja 12 komandų, keturios – ne iš Rusijos: baltarusių Minsko "Cmoki", lenkų Zielona Goros "Enea Zastal", kazachų Nur-Sultano "Astana" ir estų Talino "Kalev".

Eurobasket.lt

Video rekomendacijos: