V. Čeponio įžvalgos: „CSKA buvo labai užsivedę, o žalgiriečiams trūko tikrojo lengvojo puolėjo“

Zalgiris.lt nuotr.

Eurolygos 19-ojo turo rungtynėse nutrūko Kauno „Žalgirio“ šešių iš eilės laimėtų rungtynių serija. Martino Schillerio auklėtiniai Maskvoje rezultatu 73:83 (11:18, 21:27, 20:15, 21:23) nusileido Maskvos CSKA komandai.



Po mačo komentarą pateikė garsus televizijos komentatorius Vaidas Čeponis. Kviečiame paskaityti (Tekstas neredaguotas):

„Kauno „Žalgiriui“ koją pakišo triuškinamai pralaimėta kova dėl kamuolių

„Žalgirio“ pergalių serija Maskvoje galėjo ir nenutrūkti, bet į „vieną kasą“ (26:44) pralaimėjus kovą dėl atšokusių kamuolių, laimėti buvo labai sudėtinga. Puolime šeimininkai nusiėmė 15 kamuolių, o kauniečiai – tik 8.


Po dviejų kėlinių ūgio persvarą turėję maskviečiai iš viso buvo sugriebę 25 kamuolius, o žalgiriečiai – 9! CSKA didžiąją rungtynių dalį žaidė labai aukštu penketu – neretai su keturiais dvimetriniais krepšininkais. Ne veltui Rusijos čempionai pirmauja Eurolygoje šioje statistikos kategorijoje.

Kauno komandai šįkart labai trūko tikrojo lengvojo puolėjo. Maskvos klubas šioje pozicijoje turi 202 cm ūgio Kurbanovą, kuris ir gerai kaunasi dėl kamuolių, ir patikimai ginasi.

Svečiai galėjo rimčiau pasigrumti dėl atšokusių kamuolių, jei būtų aikštėje vienu metu ilgiau laikęs tris aukštesnius žmones – Lauvergne‘ą, Rubitą (ar Jankūną) ir Hayesą. Tačiau „Žalgirio“ treneriai, matyt, tikėjosi pralaimimą lentą kompensuoti puolimu – prasiveržimais, tritaškiais. Dėl šios priežastis daug žaidė antrosios linijos krepšininkai.

Be to, Lauvergne‘as su Rubitu šįkart neblizgėjo puldami. Nors gynyba nėra Rusijos ekipos pagrindinis koziris, vakar šeimininkai gynėsi solidžiai. Jie iš esmės eliminavo vieną svarbiausių kauniečių ginklų – pikenrolą su Lauvergne‘u.

Puolime Rusijos čempionai efektyviai išnaudojo pranašumo situacijas, kai kauniečiai susikeisdavo ginamaisiais.

CSKA krepšininkai buvo labai užsivedę. „Žalgiriui“ ne į naudą išėjo ir tai, kad Rusijos klubas pralaimėjo „Baskoniai“.

Įdomu tai, kad Kaune „Žalgiris“ mače su CSKA kovos dėl atšokusių kamuolių – nepralaimėjo – 28:28. Tada mūsų aukštaūgiams grumtis dėl kamuolių labiau padėjo antrosios linijos žaidėjai. Štai Grigonis ir Milaknis sugriebė po 4 kamuolius, vakar jie neatkovojo nė vieno. Be to, vakar pristigo ir kokybiškesnio varžovų atitvėrimo nuo krepšio.


„Žalgiris“ šį sezoną užtikrintas pergales paprastai iškovoja tuomet, kai įtikinamai laimi kovą po lenta – šešių laimėtų dvikovų serijoje kauniečiai „Panthinaikosą“ atkovotais kamuoliais pranoko 41:29, „Chimkus“ 38:24, „Fenerbahcę“ 41:23, „Baskonią“ 37:23.

Nesėkmė Maskvoje – ne tragedija. „Žalgirio“ situacija turnyro lentelėje išlieka gera. Dabar laukia „Zenitas“. Sudėtimi silpnesnis nei CSKA, bet turintis vieną geriausių Eurolygos trenerių Xavi Pascualį“, - rašė V. Čeponis.





Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: