Rusija kurs naują Eurolygą: kviečia Turkijos, Graikijos, Serbijos, Bulgarijos ir Vengrijos ekipas

Rusija kurs naują Eurolygą: kviečia Turkijos, Graikijos, Serbijos, Bulgarijos ir Vengrijos ekipas

VTB, CSKA, FIBA ir stopkadras nuotr.

Serbijos spauda praneša, kad Eurolygos A licenciją turintis Maskvos CSKA turi rimtą ateities viziją, jei Eurolyga nuspręs kitą sezoną žaisti be Rusijos komandos.



CSKA vadovas Andrejus Vatutinas teigė, kad yra paruoštas naujo turnyro planas, kuris būtų net pelningesnis už Eurolygą.

Skelbiama, jog pagrindinė turnyro rėmėja sutinka tapti Rusijos naftos milžinė „Gazprom“, kuri per metus galėtų skirti net 50 mln. eurų.

Pridedama, kad lygoje dalyvaujančių klubų pajamos būtų bent keturis kartus didesnės nei Eurolygoje.


Naujame turnyre už pergalę būtų skiriama 120 tūkst. eurų premija. Čempionas susižertų net 4 mln. eurų premiją, o kiekviena komanda sezono pabaigoje iš turnyro bendroje sumoje gautų ne mažiau, nei 3-5 mln. eurų.

Rusija tikisi, kad naujoje lygoje žaistų penki Rusijos, keturi Turkijos, trys Serbijos, dvi Graikijos ir po vieną komandą iš Vengrijos, Bulgarijos ir Juodkalnijos.

Pasak serbų spaudos, pasiūlymai dėl naujo turnyro dalyvavimo jau išsiųsti Stambulo „Anadolu Efes“, Stambulo „Fenerbahče“, Stambulo „Galatasaray“, Stambulo „Darussafaka“, „Gaziantep“, Atėnų „Panathinaikos“, Pirėjo „Olympiacos“, Atėnų AEK, Salonikų PAOK, Salonikų „Aris“, Belgrado „Crvena Zvezda“, Belgrado „Partizan“, Aleksandrovaco „Igokea“ ir „Szolnoki Olaj“ komandoms.

Rusijai atstovautų CSKA, Kazanės UNIKS, Sankt Peterburgo „Zenit“, Krasnodaro „Lokomotiv“ ir Saratavo „Avtodor“.


Primename, kad anksčiau A. Vatutinas davė interviu Rusijos spaudai ir atskleidė, kad Rusijos klubų grįžimas atgal į Eurolygą yra mažai tikėtinas.

„Atsižvelgiant į rusofobiją Europoje, man sunku įsivaizduoti Rusijos armijos vardu pavadintos komandos sugrįžimą. Net jei situacija Ukrainoje greitai baigsis, nemanau, kad rusiški klubai būtų sugrąžinti į tarptautinę areną.

Net jei mums uždegs žalią šviesą, mums nėra tikslo žaisti neutraliose aikštėse. Ar turėtume aukoti savo sirgalius, kad išsaugotume vietą Eurolygoje? Nesu tikras, ar tai būtų protinga. Nenorime, kad rusų krepšinins dabar būtų kaip musė gintare: iš išorės gyva, o viduje – sukaustyta ir be kvėpavimo“, – kalbėjo A. Vatutinas.

Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: