L.Kleiza tiktų abiem superklubams

"Jis nori būti lyderiu, nori nugalėti ir dėl to tampa ypatingai pageidautinu žmogumi bet kuriai komandai,“ – apie L. Kleizą kalbėjo S. Jovaiša



Verslininkui Antanui Guogai pavyko susitarti su Toronto „Raptors“ krepšininku Linu Kleiza, kad pastarasis NBA lokauto metui sugrįžtų į Lietuvą.

Derybos tarp Šiaurės Amerikos lygos ir krepšininkų atstovų dėl naujosios sutarties pasirašymo užsitęsė ir bent jau iki gruodžio 15 dienos NBA pirmenybės yra atšauktos. Tuo būdu visi NBA krepšininkai, įskaitant ir L. Kleizą gali rungtyniauti kitų lygų komandose.

L. Kleiza neseniai pavirtino, kad yra apsisprendęs žaisti Lietuvoje. Anot jo, dabar jis renkasi vieną iš dviejų didžiukų šalies klubų. Algą krepšininkui mokėti žada pats A. Guoga, kaip ir užsiimti L. Kleizos draudimo reikalais.



Krepšinio ekspertų klausėme, kuriai komandai labiau komandai labiau praverstų L. Kleiza, prie kurios žaidimo jis geriau pritaptų.

Ir Vilniaus „Sakalų“ sporto direktorius Linas Kvedaravičius, ir buvęs legendinio „Žalgirio“ krepšininkas Sergejus Jovaiša, kalbėjo panašiai: Linas Kleiza nepamaišytų nei vienam šalies superklubui. Vis dėl to L. Kvedaravičius mano, kad labiausiai L. Kleizos šiuo metu reikėtų „Žalgiriui“

„Aš manau, kad L. Kleiza nepamaišytų nei vienai komandai. Iš tikrųjų jis galėtų žaisti ir toje ir toje komandoje. Bet be abejo daugiau pagalbos reikėtų „Žalgiriui“, žiūrint į jo rezultatus. Manau, kad „Žalgiriui“ kaip tik tokio žaidėjo šiuo metu ir trūksta. Kuris galėtų savo fizine jėga ir prasiveržimais draskyti priešininkų gynybą. Agresijos „Žalgirio“ žaidime tikrai trūksta. O L. Kleiza – būtent agresyvus žaidėjas. Jis tikrai labai padėtų komanda, jeigu nuspręstų žaisti „Žalgiryje“, - kalbėjo „Sakalų“ sporto direktorius.


S. Jovaišos nuomone, L. Kleizos, kaip krepšininko savybės, turėtų būti vienodai vertinamos tiek „Žalgirio“, tiek „Lietuvos ryto“: „Jis bet kuriai komandai tiktų. Geras žaidėjas niekam netrukdo. Tai yra pakankamai universalus žaidėjas, tokie yra pageidaujami bet kurioje komandoje.“

Anot buvusi „Žalgirio“ krepšininko, L. Kleiza ir žaidimo stiliumi ir savo charakteriu būtų priimtinas bet kuriam Lietuvos klubui.

„Jo stilius yra aiškus: sukurti neparankias situacijas varžovams, ieškoti progų, kaip jas realizuoti ir pastoviai jų gynybą laikyti įtampoje. Be to, geras jo būdo bruožas – nugalėtojo mentalitetas. Jis nori būti lyderiu, nori nugalėti ir dėl to tampa ypatingai pageidautinu žmogumi bet kuriai komandai,“ – kalbėjo S. Jovaiša.

 



Ingvaras Butautas | Sportas.info

www.sportas.info

Video rekomendacijos: