NBA naujokų biržai praūžus



Neseniai praėjo NBA naujokų birža, kurioje savo pavardes išgirdo 60 talentingiausių planetos krepšininkų. Pateikiame "Crazysport.lt" tinklalapio nuomonė apie tam tikrus šaukimus.



Ar A.Wigginsas netaps dar vienu nusivylimu?

Tikrai netaps. Keista, kad Lietuvos krepšinio portaluose visai nemačiau šios naujienos, bet “Cavaliers” jam jau atlaisvino startinio penketo SF vietą, kadangi į Šarlotę buvo išmainytas Gee. Taigi jaunuolis jau pirmame sezone garantuotai gaus daug minučių ir daug progų daryti naujoko klaidas. Net ir blogai atrodydamas, Andrew vis tiek žais.



Wigginsas didžiąją dalį praėjusių metų ir buvo įvardijamas kaip būsimasis pirmas šaukimas, tik vėliau prognozuotojai pirmu pradėjo vadinti kanadiečio bendraklubį Embiidą. To priežastys – paprastos. Itin “hypintas” Wigginsas blankiai pradėjo NCAA sezoną. Tiesą sakant ne tik pradėjo, apskritai sezonas nebuvo labai išskirtinis.

Nors Wigginsas tikrai atrodys geriau, nei pernai Bennetas, tačiau vis dar išlieka aktualus klausimas, kas geresnis, jis ar Jabari Parkeris? Ši mikrodvikova primena LeBrono Jameso ir Carmelo Anthony – abu į lygą atėjo vienu metu ir labai panašiai sužaidė pirmą savo sezoną.

N.Stauskas – ne į tą komandą

Daugelį nustebino, kad Nickas Stauskas buvo pasirinktas taip aukštai. Mane patį labiau nustebino tai, kokia komanda jį pasirinko. Žiūrint iš dabartinės perspektyvos Sakramentas yra viena tragiškiausių vietų kanadiečiui.

Visų pirma – gynėjų perteklius. Palaukite, ar pernai “Kings” nesusiejo SG pozicijos su tokiu ponu Benu McLemore’u? Ar čia kartais nežaidžia Rudy Gay? Stausko pašaukimą suprasčiau tik tuo atveju, jei Sakramentas rezga kažkokius mainus.

Kitu atveju situacija tampa identiška Jimmero Freddete. Pastarasis auksinių rankų savininkas irgi buvo pasirinktas labai anksti, tačiau “Kings” gretose taip ir nesulaukė šanso pasirodyti.

Kitas dalykas, Sakramentui dabar mažiausiai reikia dar vieno krepšininko be gynybos.


D.Exumas nusivylimas, N.Vonlehas žvaigždė?

Mažai kam matytas australas Dante Exumas specialistų prognozėse visuomet figūravo tarp 4-8 šaukimų ir spėjimai pasitvirtino – įžaidėją penktu šaukimu pasirinko “Jazz” komanda.

Pirmoji į galvą šovusi mintis vėl gi – kokio velnio? Kokio velnio komandai, kurioje tik pernai debiutavo puikus įžaidėjas Trey Burke’as, kuris kovojo dėl metų naujoko titulo, dar vienas atakų organizatorius?


Kitas dalykas, kad niekas negali tiksliai nusakyti australo galimybių. Jo akcijos iki aukštumų šovė vos po vieno čempionato, o tada visus metus gynėjas vėl buvo nematomas. Dar šaukiant Kyrie Irving buvo sakoma, kad tai rizika, bet pastarojo žaidimą bent jau buvo galima pamatyti. Manau, kad Exumas gali virsti labai dideliu nusivylimu.

Tuo tarpu “Bobcats”/”Hornets” vadovai gali trinti rankutėmis, kadangi net iki devintojo šaukimo nebuvo pasirinktas Noahas Vonlehas – bene geriausias biržos aukštaūgis. “Lakers” aukštesniu šaukimu pasirinko Randle’ą. Los Andžele dirba tikrai protingesni žmonės nei aš, bet spėčiau, kad Noahas turės žymiai geresnę karjerą.

“Timberwolves” naujoko melodrama


Juokingiausias biržos įvykis. 13 šaukimu “vilkai” pasirinko Zachą Lavine’ą. Šis išgirdęs savo pavardę nuleido galvą ir padėkojo Dievui, po to nesuvaldęs emocijų nusikeikė ir išėjo į sceną. Žiniasklaida pradėjo mirgėti pranešimais, jog gynėjas širsta, nes žais Minesotoje.

Kokia nesąmonė! Atletui dar prieš biržą buvo pažadėta, kad jei iki tol jis nebus pašauktas, “T-Wolves” tikrai jį pasirinks. Ir po biržos vykusioje spaudos konferencijoje LaVine’as džiaugėsi, kad rungtyniaus Minesotoje.

Ir logiškai galvojant – kuo aukštesnis šaukimas, tuo didesnė alga, tuo didesnė garbė. Kas gali būti nusivylęs, pašauktas anksčiau?


“76ers” sirgaliai tikriausiai raunasi plaukus

Filadelfijos komandos gerbėjams – sunkūs laikai. Praėjusį sezoną jie buvo priversti stebėti NBDL lygio komandos žaidimą, tačiau juos ramino mintis, jog komanda kovoja dėl Wigginso arba Parkerio biržoje.

Ką gi, naujokų birža praėjo ir “76ers” fanai suprato – naujų gerų naujokų kitą sezoną nebus matyti. Trečiasis pasirinktas Embiidas praleis praktiškai visą ateinantį sezoną, o Dario Šaričius mažiausiai metus tobulės Europoje.


Žinoma, dar lieka krūva šaukimų iš antrojo rato, bet antrasis ratas yra antrasis ratas – tik vienetai iš antrojo ešalono randa sau vietą NBA. Nors bus įdomu stebėti, kaip seksis serbui Vasilje Misičiui, kuris yra įdomus, nesavanaudis įžaidėjas.

Beje panaši situacija buvo ir pernai – pasirinktas Noelis, kuris visą sezoną praleido be krepšinio. Ir ką gi, geroji žinia ta, jog Noelis ateinantį sezoną žais. Dar po metų veikiausiai prisijungs ir Embiidas su Šaričiumi ir komanda atrodys išties perspektyviai. Kantrybės.

Eurolygos žvaigždės – nuošalyje


NBA biržoje pašaukti ir du krepšininkai, kurie vaidino labai svarbias roles stipriausioje Europos lygoje – Eurolygoje. Tai Bogdanas Bogdanovičius, kurį 27 šaukimu pasirinko “Suns” ir 53 šaukimu pasirinktas Alessandro Gentile, kuris nuo šiol priklauso Hjustono “Rockets” komandai.

Kodėl taip žemai? Reikia suprasti vieną paprastą dalyką – NBA komandos dažniausiai nesirenka geriausių krepšininkų, jos mieliau kviečiasi tuos, kurie turi daugiausiai potencialo, daugiausiai galimybių tobulėti.

Kažkodėl NBA komandos nemano, kad tarp penkių rezultatyviausių Eurolygos žaidėjų patekęs Bogdanovičius dar gali smarkiai patobulėti. Gal tai ir tiesa, bet aš tų NBA vadovų mieliau paklausčiau, ar jie įsitikinę, kad tarkim Jusufas Nurkičius ar Clintas Capela, pašaukti aukščiau, apskritai kada nors pasieks serbo lygį? Aš pats nebūčiau toks tikras.


Gentilę apskritai aplenkė mažai kam girdėti europiečiai – Jokičius, Misičius ir Antetokounmpo brolis. Tačiau italo situacija labiau suprantama – jis labai talentingas, tačiau turi sutartį su Milano komanda, o jo žaidimo stilius yra super netinkamas NBA lygai, kurioje neatletiškas krepšininkas – ne krepšininkas.

NCAA universalas – į San Antonijų

NCAA lygoje nebuvo universalesnio krepšininko nei Kyle’as Andersonas, kuris kone kiekviename mače flirtuodavo su trigubu dubliu. Nuo šiol šis įdomus atletas gins “Spurs” garbę, kadangi ši komanda gynėją pasirinko pačioje pirmojo rato pabaigoje.


Rašiau, kad Andersonas gynėjas, nors dėl to dar galima pasiginčyti. Universitete jis dažniausiai užimdavo įžaidėjo poziciją, tačiau apskritai jis gali rungtyniauti net keturiose pozicijose, todėl yra nuolat lyginamas su Borisu Diawu.

Atrodytų, jog tokiam krepšininkui nieko netrūksta, tad kodėl pasirinktas taip žemai? Vėl ta pati dainelė – jis visiškai neatletiškas, net dauguma europiečių jį lenktų šiuo aspektu. Be to jis yra lėtas ir ne itin stiprus.

Dėl to gali būti sunku pritapti NBA, tačiau Kyle’as turi ir daug pliusų – yra be galo universalus, puikiai mato aikštę ir skaito žaidimą, gali pataikyti iš bet kurios aikštės vietos. “Spurs” komandoje, kuri artimiausia Europoje demonstruojamam stiliui, jis neturėtų pražūti. Čia tokia “Win win” situacija – ir Andersonas NBA nerastų geresnės vietos ir “Spurs” tokiu žemu šaukimu sunkiai rastų geresnį atletą.


alt





Crazysport.lt

{fcomment}

Video rekomendacijos: