Geidžiamiausi NBA lygos laisvieji agentai



Nacionalinėje krepšinio asociacijoje (NBA) atėjo vasaros dienos. Nuo liepos 1-osios pasibaigė daugiau nei 150-ies krepšininkų kontraktai ir į juos aktyviai jau dairosi visos lygos komandos.



Pristatome jums TOP 9 geidžiamiausius NBA lygos laisvuosius agentus:

1. LeBronas Jamesas (puolėjas, iš Majamio „Heat")





Keturiskart naudingiausiu lygos žaidėju išrinktas ir dukart čempionų žiedus iškovojęs amerikietis jau dabar laikomas vienu geriausiu visų laikų NBA krepšininkų. 29 metų 203 cm ūgio atletas veikiausiai pasirašys naują kontraktą su „Heat", tačiau jis taip pat neatmeta galimybės sugrįžti į Klyvlendą ar išbandyti savo jėgas tokiose komandose kaip Hjūstono „Rockets", Minesotos „Timberwolves" ar Los Andželo „Lakers".

Statistika: 27,1 tšk., 6,9 atk. kam. ir 6,4 rez. perd.

2. Carmelo Anthony (puolėjas, iš Niujorko „Knicks")



30 metų 203 cm ūgio atletas savo būsimąją komandą žada išsirinkti jau antrąją liepos savaitę. Amerikietis paskelbė, jog jis prie derybų stalo sės su penkių klubų atstovais: Čikagos „Bulls", Dalaso „Mavericks", Los Andželo „Lakers", Hjūstono „Rockets" ir net Niujorko „Knicks". Įdomu, jog būtent su paskutiniąja ekipa puolėjas nepratęsė kontrakto, tačiau dėl naujos sutarties derėtis sutiko.

Statistika: 27,4 tšk., 8,1 atk. kam. ir 3,1 rez. perd.


3. Chrisas Boshas (puolėjas, iš Majamio „Heat")



Dar vienas stipriausios pasaulio lygos vicečempionų kolektyvo narys. Nors ir laikomas silpniausia „didžiojo trejeto" grandimi, tačiau savo kaina pastaruoju metu lenkė tiek „karalių Jamesą", tiek D. Wade'ą. 30 metų 211 cm ūgio aukštaūgis beveik garantuotai pasirašys naują sutartį su „Heat" ir nepaliks savo komandos draugų. Tiesa, amerikietis vistiek domina kitas ekipas – rimtiems pertvarkymams pasirengusi Los Andželo „Lakers" vadovybė neslepia ambicijų savo gretose išvysti ir C. Boshą


Statistika: 16,2 tšk., 6,6 atk. kam., 1,1 rez. perd. ir 1 blk.

4. Dwyane'as Wade'as (gynėjas, iš Majamio „Heat")



Štai ir paskutinis Majamio „didžiojo trejeto" narys. Čia viskas labai paprasta – 32 metų 193 cm ūgio amerikietis pasirašys naują sutartį su NBA vicečempionų klubu, pagal kurią jo atlygis sumažės visu penktadaliu ir dėl šios priežasties „Heat" algų kepurėje atsiras daugiau vietos, kurią komandos vadovai galės išnaudoti pirkdami dar vieną aukšto lygio žaidėją.

Statistika: 19 tšk., 4,5 atk. kam. ir 4,7 rez. perd.

5. Kyle'as Lowry (įžaidėjas, iš Toronto „Raptors")




Lietuvio Jono Valančiūno bendraklubio kelias gali pasukti bet kur. 28 metų 183 cm ūgio amerikietis atsidūrė Hjūstono „Rockets", Los Andželo „Lakers", Sakramento „Kings" ir net Majamio „Heat" komandų akiratyje. Realiausiu variantu galima laikyti būtent sutartį su NBA vicečempionais – jiems vieninteliems iš anksčiau išvardytų ekipų be galo trūksta nesavanaudiško atakų organizatoriaus. Tiesa, krepšininkas gali sugrįžti ir į „Rockets" gretas, kuriose žaidė 2009-2012 metais.

Statistika: 17,9 tšk., 4,7 atk. kam. ir 7,4 rez. perd.


6. Ericas Bledsoe (įžaidėjas, iš Fynikso „Suns")



24 metų 185 cm ūgio amerikietis taip pat greičiausiai pasirašys sutartį su savo buvusia komanda. Tiesa, gynėjas gali persikelti ir į Sakramento „Kings" arba Orlando „Magic" ekipas, kurios neslepia noro atletą išvysti savo kolektyvuose. Pastarajame sezone naujomis spalvomis sužibėjęs atakų organizatorius tapo tikrai puikiu pirkiniu, kuriuo, galite neabejoti, kuo toliau, tuo labiau domėsis visos NBA komandos.


Statistika: 17,7 tšk., 4,7 atk. kam. ir 5,5 rez. perd.

7. Luolas Dengas (puolėjas, iš Klyvlendo „Cavaliers")



Sudane gimęs britas kažin ar liks Klyvlende – naujokų biržoje vieną nesėkmę po kitos patiriantis klubas, atrodo, po truputį krinta duobėn. Tuo labiau, jog 29 metų 206 cm ūgio krepšininkas čia nežibėjo taip, kaip anksčiau. Dabar juo domisi tokios ekipos kaip Fynikso „Suns", Hjūstono „Rockets", Atlantos „Hawks" ar Majamio „Heat". Susidomėjimo atletu neslepia ir kiti lygos klubai, tačiau būtent pastarieji yra pagrindiniai kandidatai į L. Dengą.

Statistika: 16 tšk., 5,7 atk. kam. ir 2,9 rez. perd.

8. Gregas Monroe (vidurio puolėjas, iš Detroito „Pistons")




Šis 24 metų 211 cm ūgio amerikietis yra vienintelis tikras vidurio puolėjas šiame sąraše. Būtent dėl to, NBA vasaros turguje jis yra itin populiarus – juo domisi Atlantos „Hawks", Orlando „Magic", Portlando „Trail Blazers", Klyvlendo „Cavaliers" ir kitos komandos. Vis dėlto, realiausia, jog žaidėjas liks Detroite, kur pradėjo savo itin sėkmingą profesionalo karjerą.

Statistika: 15,2 tšk., 9,3 atk. kam., 2,1 rez. perd. ir 0,6 blk.


9. Pau Gasolis (puolėjas, iš Los Andželo „Lakers")



Devintuką užbaigia į Ispanijos rinktinę šių metų pasaulio taurėje sugrįžtantis P. Gasolis, kuriuo domisi Fynikso „Suns", Majamio „Heat", Čikagos „Bulls" klubai. Ispaną dar pasilaikyti nori ir „Lakers", tačiau ką jis pasirinks kolkas nežinoma. Viena aišku - 33 metų 213 cm ūgio puolėjas dar tikrai itin sustiprins savo būsimąją komandą.


Statistika: 17,4 tšk., 9,7 atk. kam., 3,4 rez. perd. ir 1,5 blk.

Tuo tarpu pačiame geidžiamiausių laisvųjų agentų sąrašo gale galime išvysti pažįstamą veidą – latviu Andriu Biedrinsu kolkas domisi tik lygos autsaiderė Jutos „Jazz" ekipa, kurioje pastarąjį sezoną jis ir rungtyniavo.

Ir ne be reikalo – jo statistika galėtų sužavėti nebent futbolininką – A. Biedrinsas praeitą sezoną vidutiniškai rinkdavo vos po 0,5 taško ir atkovodavo po 2,8 kamuolio.


alt





BasketZone.lt

{fcomment}

Video rekomendacijos: