Žaidėjai, kurių traumos klubams reikštų žlugusias viltis

alt


Jau balandžio 18-ąją startuoja NBA atkrintamosios varžybos. Metas, kai po nykštukų kojomis krinta milžinai. Būtent dėl to šis etapas kasmet intriguoja ir kelia daugybę klausimų.

Naujienų portalas Alfa.lt nutarė pasižvalgyti po šiuo metu pajėgiausias komandas ir pasvarstyti, kokie klubai yra labiausiai priklausomi nuo vieno žaidėjo. Krepšininko, kurio trauma atkrintamųjų išvakarėse ar joms prasidėjus visai ekipai reikštų ankstyvą sezono pabaigą. Atletai, be kurių komanda tą pačią akimirką prarastų viltis kovoti dėl čempionų žiedų.

LeBronas Jamesas, Klivlando „Cavaliers“ (48/27)

2014–2015 m. statistika: 26 taškai, 6 atkovoti kamuoliai, 7 rezultatyvūs perdavimai, 2 perimti kamuoliai.

Sužaistas rungtynių skaičius: 64 iš 75.

Dabartinė klubo pozicija: antra vieta Rytų konferencijoje.

Kodėl? Nes Kevinas Love'as ir Kyrie Irvingas NBA atkrintamąsias kol kas yra matę tik per televizorių, o Timofejus Mozgovas, J. R. Smithas, Shawnas Marionas ir Imanas Shumpertas neištemps. Tiesa, žvelgiant į LeBrono traumingumo istoriją, tikimybė, kad L. J. rimtai susižalos, yra labai maža. But you never know...


Derrickas Rose'as, Čikagos „Bulls“ (45/29)

2014–2015 m. statistika: 18 taškų, 5 rezultatyvūs perdavimai, 3 atkovoti kamuoliai.

Sužaistas rungtynių skaičius: 46 iš 74.

Dabartinė klubo pozicija: 3 vieta Rytų konferencijoje.

Kodėl? Nes 3 pastaruosius pavasarius kartojosi ta pati situacija – D. Rose'o atkrintamosiose nebuvo, o „Bulls“ pirmąjį etapą įveikė tik kartą – 2013-aisiais 4:3 triumfavo serijoje su Bruklino „Nets“. Kiti pasirodymai buvo kur kas mažiau sėkmingi – 2012 m. 2:4 pralaimėta Filadelfijos „76ers“, 2014 m. 1:4 pripažintas Vašingtono „Wizards“ pranašumas. Net ir dabar Derrickas gydosi savo kelį, tačiau ruošiasi grįžti atėjus balandžiui. Pamatysime.

Johnas Wallas, Vašingtono „Wizards“ (41/33)

2014–2015 m. statistika: 18 taškų, 10 rezultatyvių perdavimų, 5 atkovoti kamuoliai.

Sužaistas rungtynių skaičius: 74 iš 74.

Dabartinė klubo pozicija: 5 vieta Rytų konferencijoje.

Kodėl? Bradley Bealas, Marcinas Gortatas ir Paulas Pierce'as geri krepšininkai. Ypač pastarasis, kuris sulaukęs 37-erių pagal rezultatyvumą sugeba būti trečias komandoje (vid. 12 taškų). Tačiau netekus pagrindinio varikliuko Vašingtono galimybės taptų smarkiai ribotos netgi Rytuose. Ir vis tik piešti juodo scenarijaus nereikėtų – pačiame jėgų žydėjime esantis J. Wallas dar nepraleido nė vienerių šio sezono rungtynių!

Stephenas Curry, Oklando „Warriors” (60/13)

2014–2015 m. statistika: 24 taškai, 8 rezultatyvūs perdavimai, 4 atkovoti kamuoliai, 2 perimti kamuoliai.

Sužaistas rungtynių skaičius: 71 iš 73.

Dabartinė klubo pozicija: užsitikrinta 1 vieta Vakarų konferencijoje.

Kodėl? Nes panašiu taškų indėliu gali pasigirti tik kitas supersnaiperis Klay'us Thompsonas (22), rezultatyvių perdavimų – Shaunas Livingsonas (3) ir Draymondas Greenas (4). K. Thompsonas tritaškius meta pribloškiamu 43 procentų tikslumu, o Oklando komandoje jėgos po krepšiu taip pat netrūksta – Andre Iguodala, D. Greenas ar Andrew Bogutas. Ne be reikalo šis kolektyvas iškėlė klubo vėliavą į dar neregėtas aukštumas. 60 pergalių reguliariajame sezone „Warriors“ dar niekada nėra iškovojęs. Tačiau, neduok Dieve, iškritus S. Curry, konkurencingoje Vakarų konferencijoje „kariai“ prarastų turėtas pozicijas.

Jamesas Hardenas, Hjustono „Rockets“ (50/23)

2014–2015 m. statistika: 27 taškai, 7 rezultatyvūs perdavimai, 6 atkovoti kamuoliai, 2 perimti kamuoliai.

Sužaistas rungtynių skaičius: 72 iš 73.

Dabartinė klubo pozicija: antra vieta Vakarų konferencijoje.

Kodėl? Žaidėjų, renkančių dviženklį taškų skaičių, čia su kaupu – Dwightas Howardas (16), Trevoras Ariza (13), Corey Breweris (12), Terrence'as Jonesas (12), Donatas Motiejūnas, Joshas Smithas (12), Patrickas Beverley (10). Ir visa tai nelabai ką reiškia, nes D. Howardas šį sezoną sužaidė tik 35 rungtynes ir reali jo sveikatos būklė vis dar išlieka mįsle. Kiti minėti krepšininkai yra patikimi, tačiau, būkime atviri, NBA vidutiniokų lygio žaidėjai.

Damianas Lillardas ir LaMarcusas Aldridge'as, Portlando „Trail Blazers“ (47/25)

2014–2015 m. D. Lillardo statistika: 21 taškas, 6 rezultatyvūs perdavimai, 5 atkovoti kamuoliai.

2014–2015 m. L. Aldridge'o statistika: 24 taškai, 10 atkovotų kamuolių, 2 rezultatyvūs perdavimai.

D. Lillardo sužaistas rungtynių skaičius: 72 iš 72.

L. Aldridge'o sužaistas rungtynių skaičius: 64 iš 72.

Dabartinė klubo pozicija: 4 vieta Vakarų konferencijoje.

Kodėl? Nes po vieną šis duetas nesižiūri. Damianas ir LaMarcusas pelno beveik pusę komandos taškų ir kitų argumentų ieškoti nebūtina. „Blazers“ turi itin pajėgų startinį penketą, tačiau už jo slypinčios spragos klubui kišo koją atkrintamosiose jau pernai.

Tony Parkeris, San Antonijaus „Spurs“ (47/26)

2014–2015 m. statistika: 15 taškų, 5 rezultatyvūs perdavimai, 2 atkovoti kamuoliai.

Sužaistas rungtynių skaičius: 59 iš 73.

Dabartinė klubo pozicija: 6 vieta Vakarų konferencijoje.

Kodėl? Nes taip pasakė pats Greggas Popovičius. Be prancūzo „Spurs“ čempionų žiedų neapgins.

Russellas Westbrookas, Oklahomos „Thunder“ (42/32)

2014–2015 m. statistika: 28 taškai, 9 rezultatyvūs perdavimai, 7 atkovoti kamuoliai.

Sužaistas rungtynių skaičius: 59 iš 74.

Dabartinė klubo pozicija: 8 vieta Vakarų konferencijoje.

Kodėl? Su realiomis viltimis laimėti čempionų žiedus „Thunder“ atsisveikino paaiškėjus, kad šį sezoną į aikštę nebeišbėgs praėjusių metų naudingiausias žaidėjas Kevinas Durantas. R. Westbrookas taip pat negeležinis ir jo iškritimas iš rikiuotės galutinai palaužtų komandos dvasią ir galimybes. Netgi su Russellu pirmojo etapo įveikimas „Thunder“ prilygtų stebuklui. Vakarų konferencijos ketvirtfinalyje Oklahomos greičiausiai lauks akistata su „Warriors“.

* Pastaba. Įdomi situacija su Paulu Georgu. Po šiurpios traumos atsigaudinėjantis Paulas jau galvoja apie sugrįžimą. Mažai kas tikėjosi, kad be jo likęs Indianos „Pacers“ (32/41) sugebės konkuruoti dėl vietos atkrintamosiose. „Indėnai“ Rytuose šiuo metu yra dešimti ir dėl vietos aštuntuke iki pat paskutinių rungtynių greičiausiai kovos su Bruklino „Nets“ (32/40) ir Bostono „Celtics“ (32/41).

Naivu tikėtis, kad net ir sugrįžęs P. George'as iškart imtų demonstruoti praėjusio sezono rodiklius – 22 taškai, 7 atkovoti kamuoliai ir 4 rezultatyvūs perdavimai, bet jo sugrįžimas yra vienas laukiamiausių visoje NBA. 

alt




Balys Šmigelskas | Alfa.lt


{fcomment}

Video rekomendacijos: