K. Bryantą į „Lakers“ atvedusi klubo legenda: „Tikrai nežinau, ar sugebėsiu atsigauti“ (VIDEO)



Žinios apie sekmadienį žuvusią NBA legendą Kobe Bryantą skaudžiai palietė ir legendinė krepšininką Jerry Westą.

Būtent ši 81-erių „Lakers“ legenda 1996-aisiais vadovavo Los Andželo klubo komplektacijai ir priėmė sprendimą iškeisti Vlade Divacą į tuo metu vos 17-os sulaukusį K. Bryantą.

Žmogus, kurio siluetas puikuojasi NBA logotipe prisipažino, kad nežinantis, ar kada nors galės susidoroti su skausmu, kurį sukėlė tragiška Kobe Bryanto mirtis.

„Tai buvo liūdniausia diena mano gyvenime. Korėjos kare praradau brolį ir tai yra vienintelis panašus įvykis mano mano gyvenime. Su Bryantu turėjau specialų ryšį. Dvejus metus jaučiausi kaip jo tėvas. Tikrai nežinau, ar sugebėsiu su tuo susidoroti



Niekas nežino, kokius artimus pokalbius su juo turėjau. Mes tą darydavome net ir man palikus „Lakers“, mes vis tiek palaikėme ryšį“, - teigė J. Westas.

Tuo tarpu Shaquille‘as O‘Nealas specialioje „TNT“ tiesioginėje laidoje jautriai kalbėjo apie vieną geriausių krepšininkų istorijoje.
„Paskutiniai keli mėnesiai man buvo labai sunkūs. Seniai nejaučiau tokio stipraus skausmo. Man 47-eri, aš jau praradau dvi močiutes, seserį ir mažąjį brolį Kobe. Norėčiau vienintelio dalyko, kad visiems jiems galėčiau dar kažką pasakyti.

Su Kobe labai daug dirbome ir tas faktas, kad mes negalėsime juokauti per jo inauguraciją į NBA šlovės muziejų.. Negalėsiu sakyti „cha, aš turiu penkis, o tu – keturis čempionų žiedus, kad negalėsime svarstyti, ką būtume nuveikę, jei kartu būtume žaidę dar 10 metų... To nebesugrąžinsi.



Visi krepšinio dievukai, su kuriais užaugau ir kuriuos mačiau, jie paseno. O dabar mes praradome geriausią visų laikų „Lakers“ žaidėją, galbūt geriausią krepšininką apskritai... Žmonės sakys, kad reikia laiko ir viskas bus geriau, bet man bus sunku. Sakiau sau, kad tai netiesa. Nenorėjau tuo patikėti.

Gyvenimas priverčia galvoti, kad kartais mes per daug dirbame, kartais mes per mažai bendraujame su žmonėmis. Jūs visi puikiai žinote, kiek daug aš dirbu. Tačiau dabar privalau skirti laiko kitiems, paskambinti visiems ir pasakyti, kad juos labai myliu. Noriu užmegzti ryšį su žmonėmis vietoje to, kad tai vilkinčiau. Niekada negali žinoti, gyvenimas yra per trumpas... Niekada negalėjau įsivaizduoti, kad taip gali nutikti“, - pasakojo Shaqas, pripažinęs, kad nuo Kobe žūties nei valgė, nei miegojo.











BasketZone.lt

{fcomment}

Video rekomendacijos: