NBA žaidėjai neviltyje: gali netgi tekti grąžinti dalį atlyginimo



Jei Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) čempionatas bus atšauktas, žaidėjams atlyginimas gali būti sumažintas 25 proc., praneša TV kanalas ESPN.

Dėl koronaviruso pandemijos NBA čempionatą sustabdė kovo 12 d. Tai padaryta Jutos „Jazz" vidurio puolėjo Rudy Goberto organizme aptikus koronaviruso infekciją.

Kaip praneša neįvardyti šaltiniai, NBA komisaras Adamas Silveris, Nacionalinės krepšinio žaidėjų asociacijos (NBPA) vykdomasis direktorius Michele Robertsas ir grupė teisininkų svarsto įvairius galimus finansinius aspektus atšaukus NBA pirmenybes. NBA ir NBPA susitarime sakoma, kad žaidėjai netenka 1 proc. atlyginimo per vienas rungtynes, atšauktas dėl nenumatytų aplinkybių, kurių viena yra ir epidemija ar pandemija. Kiek anksčiau lyga buvo pareiškusi laikinai sustabdanti 10 proc. krepšininkų atlygio išmokėjimą, kuris bus grąžintas atnaujinus NBA reguliarųjį sezoną. Tačiau šiuo klausimu bendros nuomonės nėra.

Jei žaidėjams bus mokamas visas atlyginimas, tačiau sezonas bus sutrumpintas arba nebaigtas, krepšininkai privalės grąžinti dalį pinigų už nesužaistas rungtynes. Jei čempionatas nebebus tęsiamas, žaidėjai neteks 25 proc. savo atlyginimo.











Alfa.lt

{fcomment}

Video rekomendacijos: