S. Curry taip pat pasipiktino juodaodžio nužudymu: „Jis nebuvo žmogus tam policininkui“ (VIDEO)

NBA lygos superžvaigždė ir San Fransisko "Golden State Warriors" lyderis Stephenas Curry taip pat pakomentavo policininkų nužudyto George'o Floydo situaciją, kuri sukėlė milžinišką rezonansą ir masines riaušes Mineapolyje bei protesto akcijas JAV.



Kaip jau rašėme, 46-erių juodaodis amerikietis buvo sulaikytas įtariant pinigų klastojimu. Vaizdo įraše matyti, kaip policijos sulaikytas vyras guli greta automobilio ir maldauja leisti jam įkvėpti oro, tačiau pareigūnas į jo ir aplinkinių prašymus nereaguoja ir toliau laiko prispaustą žmogaus kaklą.

Paviešinus vaizdo įrašą, keturi pareigūnai buvo atleisti iš užimamų pareigų, tačiau tai neramina protestų bangų, o prie jų socialiniuose tinkluose prisideda ir sporto bei pramogų pasaulio žvaigždės.

"Jei šie vaizdai nekelia jums rūpesčio, tai net nežinau, - parašė S.Curry. - Mačiau, kad daugelis pasisakė, kaip jiems visa tai atsibodo ir kaip jie pyksta dėl to. Visa tai gerai, bet tuo pačiu tai yra realybė, kurioje gyvename.


George'as Floydas. Jis turėjo šeimą, jis nenusipelnė mirti. George'as maldavo pagalbos ir tiesiog nebuvo išgirstas, o tai mums aiškiai pasako, jog jo juodas gyvenimas neturėjo reikšmės. George'as buvo nužudytas. Jis nebuvo žmogus tam policininkui, kuris lėtai ir tikslingai atiminėjo jo gyvybę."






Eurobasket.lt

Video rekomendacijos: