G. Haywardas: M. Jordanas rašė žinutes, kad daugelį metų norėjo mane įsigyti

Kaip jau skelbėme, Bostono "Celtics" žvaigždė Gordonas Haywardas atsisakė likti komandoje net už 34 mln. dolerių kitam sezonui.



Daugelis spėliojo, kad toks pastaruoju metu traumų kamuojamo krepšininko sprendimas atrodo keistas, tačiau jis neapsiriko. Netrukus amerikietis sukirto rankomis su legendinio Michaelo Jordano valdomu Šarlotės "Hornets" klubu dėl trejų metų net 120 mln. dolerių sutarties.

G.Haywardo teigimu, Čikagos "Bulls" legenda ir šešiskart NBA čempionas jam siuntė žinutes bei dukart skambino bandydamas prisivilioti į Šarlotę.

Prieš šešerius metus M.Jordanas krepšininkui siūlė ketverių metų 64 mln. dolerių vertės kontraktą, tačiau tuomet Jutos "Jazz' pakartojo pasiūlymą ir išlaikė puolėją.


"Jis rašė, kad bando mane įsigyti jau daugelį metų. Tiesiog sakė, kad labai apsidžiaugtų, jei atsidurčiau čia, Šarlotėje.

Jis mano, kad galiu kardinaliai pakeisti situaciją ir rimtai padėti komandai. Tai buvo pagrindinė idėja - padėti klubai pakilti į aukštesnį lygį", - pasakoja G.Haywardas.

Praėjusiame NBA lygos reguliariajame sezone G.Haywardas vidutiniškai per 34 minutes rinko 17,5 taško (38,3 proc. trit.), atkovojo 6,7 kamuolio ir atliko 4,1 rezultatyvaus perdavimo.

Atkrintamosiose varžybose 30-mečio 201 cm ūgio puolėjo rodikliai buvo kur kas kuklesni - 10,8 pelnyto taško (29,2 proc. trit.), po 4 atkovotus bei 1,4 perimto kamuolio ir 2,8 rezultatyvaus perdavimo per 31 minutę.





Eurobasket.lt

Video rekomendacijos: