S. Brooksas apie J. Valančiūną: jis yra nepakankamai įvertintas žaidėjas

S. Brooksas apie J. Valančiūną: jis yra nepakankamai įvertintas žaidėjas

Jonas Valančiūnas šį sezoną geriausias savo rungtynes Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) čempionate sužaidė savaitgalį per akistatą su Vašingtono „Wizards“ ekipa. Lietuvos rinktinės vidurio puolėjas pelnė 29 taškus, atkovojo 20 kamuolių ir blokavo 4 metimus, padėdamas Memfio „Grizzlies“ komandai iškovoti septynioliktą pergalę rezultatu 127:112.



Po rungtynių „Wizards“ vyriausiasis treneris Scootas Brooksas gyrė J. Valančiūną už tai, ką jis darė dėl savo komandos. „Valančiūnas yra tarsi nedidelis būrys, – „The Athletic“ žurnalistui Fredui Katzui sakė strategas. – Jis yra geras žaidėjas... Jis yra nepakankamai įvertintas žaidėjas. Jis iš tiesų geras. Jis komandai daro tiek daug gerų dalykų. Jis daro ne tik akivaizdžius, bet subtilius dalykus.“

28 metų lietuviui šios rungtynės buvo istorinės, nes jo 29 taškai, 20 atkovotų kamuolių ir 4 blokai padarė jį pirmuoju žaidėju Memfio klubo istorijoje, per vienas rungtynes surinkusiu mažiausiai 25 taškus, atkovojusiu mažiausiai 20 kamuolių ir blokavusiu mažiausiai 4 metimus.

Devintajame NBA sezone J. Valančiūnas vidutiniškai per rungtynes renka po 16 taškų, atkovoja 11,6 kamuolio ir atlieka 1,8 rezultatyvaus perdavimo. 





Alfa.lt

Video rekomendacijos: