G. Arenas suabejojo D. Rodmano gynybiniais sugebėjimais

G. Arenas suabejojo D. Rodmano gynybiniais sugebėjimais

Buvusi Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) žvaigždė Gilbertas Arenasas pasidalijo nuomone apie hipotetišką Čikagos "Bulls" ir Los Andželo "Lakers" lyderio LeBrono Jameso susidūrimą aikštelėje.



"Rodmanas nesugebėtų sustabdyti Jameso. Taip, jis puikiai gynėsi. Jis galėjo sėkmingai dengti nugara į krepšį žaidžiančius krepšininkus. Tačiau tuomet buvo visiškai kitoks krepšinis.

Rankos blokavimas veikė, kadangi tuo metu puolėjas atlikdavo ir žaidimo organizavimo funkciją. Jis būdavo prie krepšio, kad padėtų komandos draugams surengti ataką. Tuomet buvo lengva gintis prieš vaikiną, kuris stovi vietoje, tačiau dabar viskas yra kitaip", – teigia G.Arenasas.

Penkiskart NBA čempionas D.Rodmanas dusyk buvo pripažintas geriausiai besiginančiu lygos žaidėju ir 5 kartus išrinktas į pirmąjį gynybos meistrų penketą.


59-erių 201 cm ūgio puolėjas NBA lygoje viso sužaidė 911 rungtynių, per kurias aikštelėje vidutiniškai praleisdavo po 32 minutes, įmesdavo 7,3 taško (52,1 proc. metimų iš žaidimo), sugriebdavo 13,1 atšokusio kamuolio ir atlikdavo 1,7 rezultatyvaus perdavimo.





Eurobasket.lt

Video rekomendacijos: