Buvusio žalgiriečio svajonė išsipildė – K. Pangosas rungtyniaus NBA

Buvusio žalgiriečio svajonė išsipildė – K. Pangosas rungtyniaus NBA

VTB nuotr.

Kauno "Žalgirio" marškinėlius 2016 - 2018 m. vilkėjęs ir dukart Lietuvos čempionu tapęs Kevinas Pangosas pasiekė savo tikslą – rungtyniaus NBA lygoje.



Slovėnijos pasą turintis kanadietis sukirto rankomis su Klivlando "Cavaliers" dėl dvejų metų trukmės kontrakto pasirašymo.

Krepšininkas per šį laikotarpį turėtų uždirbti 3,5 mln. JAV dolerių, iš kurių visiškai garantuoti yra 1,67 mln. už pirmąjį sezoną.

Palikęs Kauną K.Pangosas išvyko į Barselonos "Barceloną", kur jam atsiskleisti sutrukdė tiek traumos, tiek tuomečio vyriausiojo trenerio Svetislavo Pesičiaus nepasitikėjimas.


Visu ryškumu kanadietis sužibėjo praėjusiame sezone, kai papildė Sankt Peterburgo "Zenit" gretas. Su Rusijos klubu jis pateko į Eurolygos ketvirtfinalį, kuriame per plauką sensacingai neeliminavo "Barcos", buvo išrinktas į turnyro pirmąjį simbolinį penketą bei laimėjo VTB Vieningosios lygos reguliarųjį sezoną.

Eurolygoje K.Pangosas vidutiniškai per 29 minutes įmesdavo 13,5 taško (52,2 proc. dvit., 39 proc. trit.), sugriebdavo po 2 kamuolius, atlikdavo 6,7 rezultatyvaus perdavimo ir rinkdavo 14,8 naudingumo balo.

Panašūs 28-erių 180 cm ūgio įžaidėjo rodikliai buvo ir Vieningoje lygoje – 12,5 pelnyto taško (47,1 proc. dvit., 42,3 proc. trit.), 1,9 atkovoto kamuolio, 6,8 perdavimo ir 14,1 efektyvumo balo per 25 minutes.





Eurobasket.lt

Video rekomendacijos: