„Lakers“ gretose – prieš 2,5 metų dėl Jehovos karjerą baigęs įžaidėjas bei patyręs puolėjas

„Lakers“ gretose – prieš 2,5 metų dėl Jehovos karjerą baigęs įžaidėjas bei patyręs puolėjas

Los Andželo "Lakers" gretas netrukus papildys be klubų buvę Darrenas Collisonas ir Stanley Johnsonas.



Kaip praneša ESPN apžvalgininkas Adrianas Wojnarowskis, su krepšininkais bus sudarytos 10 dienų trukmės sutartys.

Dešimt sezonų NBA lygoje praleidęs buvęs Domanto Sabonio bendraklubis Indianos "Pacers" komandoje D.Collisonas 2019 metų birželio mėnesį netikėtai paskelbė apie karjeros pabaigą būdamas vos 31-erių.

Viso per savo karjerą, vilkėdamas Naujojo Orleano "Hornets", Dalaso "Mavericks", Los Andželo "Clippers" ir "Pacers" marškinėlius, krepšininkas uždirbo 43 mln. JAV dolerių, o 2019-2020 metų sezone pretendavo į kontraktą su 10-12 mln. dolerių per metus.


"Aš vis dar myliu krepšinį, bet mano gyvenime yra svarbesnių dalykų, o būtent - šeima ir tikėjimas, - tuomet pareiškė D.Collisonas. - Esu vienas Jehovos liudytojų, mano tikėjimas man yra viskas.

Patiriu didžiulį džiaugsmą padėdamas kitiems ir dalyvaudamas tarnavime visame pasaulyje. Tai suteikia man nė su kuo nesulyginamą malonumą. Dėl to nutariau pasitraukti iš NBA".

2018-2019 metų sezone 183 cm ūgio snaiperis sužaidė 76 rungtynes (visas pradėjo starto penkete), per kurias aikštelėje vidutiniškai praleisdavo po 28 minutes, įmesdavo 11,2 taško (40,7 proc. trit.), atkovodavo 3,1 bei perimdavo 1,4 kamuolio ir atlikdavo po 6 rezultatyvius perdavimus.

2008 metų NBA naujokų biržoje S.Johnsoną aukštu aštuntuoju šaukimu pasirinko Detroito "Pistons" klubas, kuriame jis žaidė iki 2019 metų vasario mėnesio, kai buvo išmainytas į Naujojo Orleano "Pelicans", o pastaruosius du sezonus vilkėjo Toronto "Raptors" marškinėlius.

Viso NBA lygoje 25-erių 198 cm ūgio puolėjas sužaidė 371 rungtynes, per 20 minučių rinko 6,2 taško (29,8 proc. trit.), atkovojo 3,1 kamuolio ir atliko 1,4 rezultatyvaus perdavimo.







Eurobasket.lt

Video rekomendacijos: