G. Arenasas: neapskaičiavau jėgų prieš naujokų biržą, vėliau teko nakvoti arenoje

G. Arenasas: neapskaičiavau jėgų prieš naujokų biržą, vėliau teko nakvoti arenoje

Buvusi Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) žvaigždė Gilbertas Arenasas papasakojo, kaip prieš karjeros pradžią neapskaičiavo jėgų ir dėl to turėjo finansinių nemalonumų.



Prieš 2001 metų naujokų biržą gynėjui buvo prognozuojamas šaukimas pirmajame dešimtuke tad jis iš karto prisipirko brangių papuošalų bei įsigijo prabangų "Escalade" kadilaką su penkiais televizoriais.

Galiausiai jį 31-uoju šaukimu pasirinko Ouklando "Golden State Warriors", o pirmasis atlyginimas siekė 845 tūkst. dolerių ir nepadengė jo išlaidų.

"Sudarėme biudžetą, pagal kurį galėjau išleisti tik po 500 dolerių per mėnesį. Tai pinigai benzinui, draugei ir dviem šunims.


Aš net negalėjau ramiai vykti į areną. Kartais tekdavo likti salėje. Aš miegodavau arenoje. Reikia stengtis nepakliūti į nemalonias situacijas", – patirtimi pasidalijo trijų "Visų žvaigždžių" rungtynių dalyvis "Agentas Zero".

39-erių 193 cm ūgio įžaidėjas stipriausioje pasaulio krepšinio lygoje viso sužaidė 552 rungtynes, vidutiniškai rinko 20,7 taško, atkovojo 3,9 bei perėmė 1,6 kamuolio ir atliko 5,3 rezultatyvaus perdavimo.







Eurobasket.lt

Video rekomendacijos: