L. Jamesas ir „Lakers“: laikas nustoti švaistyti vienas kito laiką

L. Jamesas ir „Lakers“: laikas nustoti švaistyti vienas kito laiką

LeBronas Jamesas ir Los Andželas negali sau leisti sugadinti dar vienos vasaros, nes artėja jo 20-asis sezonas, rašo Betsafesportas.lt.



Iki šiol katastrofiško „Lakers“ sezono padariniai buvo panašūs į tai, kaip komanda atrodė aikštelėje –  „netvarka“. Nuo netinkamo elgesio su Franko Vogelio atleidimu (naujienų nutekinimas prieš jam pranešant apie sprendimą) iki anoniminių pranešimų, kuriuose žaidžiamas kaltės žaidimas. Ir niekas Los Andžele nė iš tolo neprisiėmė atsakomybės už tai, kad šis sezonas buvo vienas labiausiai nuviliančių naujausioje NBA istorijoje. LeBronas Jamesas – vis dar svarbiausia franšizės figūra – artėja prie savo 20-ojo sezono, todėl jis ir „Lakers“ negali sau leisti sugadinti dar vienos vasaros. Tai reiškia, kad abi pusės turi nustoti švaistyti viena kitos laiką.

Pradėkime nuo čia: net ir po dar vienos čempionų vėliavos, L. Jameso „Lakers“ kadencija buvo labiau linkusi į nusivylimą nei į sėkmę. Palyginkite pirmuosius ketverius Jameso metus Los Andžele su ketveriais metais Majamyje, antraisiais Klivlande ar net paskutiniais keturiais sezonais per pirmąją „Cavs“ kadenciją, ir „Lakers“ eksperimentas tikriausiai buvo pats blogiausias.

Jamesas visais metais Majamyje ir per antruosius Klivlando metus pateko į finalą. Nuo 2007 iki 2010 metų jis žaidė viename finale, konferencijos finale ir dukart antrajame etape – pastaruosius tris kartus jis pralaimėjo komandai, kuri čempionato etape atstovavo Rytams. Los Andžele Jamesas du kartus nepateko į atkrintamąsias varžybas, o kai į jas pateko, „Lakers“ tik kartą įveikė pirmąjį etapą.


Kai tavo komandoje yra Jamesas, tikslas nėra laimėti tik vieną žiedą. Žinoma, lūkesčiai laimėti tiesiog kiekvienais metais taip pat nerealūs. Tačiau, remiantis paties Jameso standartais, tikrai nėra per daug reikalauti, kad jis bent jau kiekvieną sezoną stengtųsi pasiekti kuo daugiau.

Jamesas ir „Lakers“ buvo labai protinga santuoka ant popieriaus. Jamesas buvo superžvaigždė, kurios frančizės klubui labai reikėjo po 2010 m. pralaimėto finalo. Tuo tarpu L. Jamesas išvyko į naują komandą, kuri vėl suteikė jam galimybę lanksčiai įdarbinti kitas žvaigždes, o tai padaryti buvo daug sunkiau, kai jis buvo Klivlande. Ir vis dėlto nė viena pusė nesugebėjo iki galo išnaudoti kitos pusės teikiamos naudos.

„Lakers“ vadovybė nusipelnė pagyrimo už tai, kad įsigijo Anthony Davisą, kuris tiesiogiai lėmė titulą. Jie taip pat praleido per daug ėjimų. Lakers su Jamesu turėtų turėti galimybę rinktis žiedo trokštančius veteranus, galinčius padaryti įtaką komandai.

Vietoj to „Lakers“ dažnai būdavo per seni arba per daug linkę rinktis nešaudančius žaidėjus. Ir tai dar prieš mums pereinant prie Russello Westbrooko mainų, Alexo Caruso neperrašymo, iš pradžių Ty Lue nesamdymo ar organizacijos susižavėjimo centrais. Kad ir kokį didelį spaudimą Jamesas daro vadovybei, receptas, kokią komandą aplink jį suburti, nėra panašus į „Coca-Cola“ formulę.

Tačiau Jamesas nėra nekaltas. Jis suvaidino svarbų vaidmenį pritraukiant į komandą Westbrooką – tai buvo gluminantis klaidingas apskaičiavimas, kuris smarkiai pakenkė šiam jo karjeros etapui. Jameso motyvuose kiekvieną kartą keičiant komandą buvo daugybė dalykų, bet daugiausia jo laisvosios agentūros sprendimai suteikė neįtikėtiną galimybę laimėti.

Bendradarbiavimas su Dwyane’u Wade’u ir Chrisu Boshu buvo beprasmiškas. Atsisakyti silpnėjančio Wade’o dėl Kyrie Irvingo ir Kevino Love’o buvo įžvalgu. Remiantis geriausiomis jo čempioniškų žygių versijomis, sunku iššifruoti, kodėl Westbrookas Jamesui buvo prasmingas. O kai Los Andželas tokia patraukli rinka daugeliui lygos žaidėjų, kaip nubraukti žmogų, kurio tinkamumas geriausiu atveju yra miglotas? Kas būtų buvę, jei Jamesas būtų pareikalavęs, kad Caruso grįžtų? Kas būtų, jei jis būtų taip pat stipriai siekęs Patty Millso, kaip ir Westbrooko?

Net ir turėdami čempionų titulą, vargu ar tai yra geriausia, ką Jamesas ir „Lakers“ gali padaryti kartu. Nė viena iš pusių nesilaikė savo susitarimo dalies, kai kalbama apie kažko tvaraus kūrimą. O atsižvelgiant į tai, koks veiksmingas aikštėje išlieka Jamesas, atvirai kalbant, neatleistina, kad ši komanda taip toli pasiklydo dykumoje.


„Lakers“ vis dar turi vilties. Praėjusį tarpsezonį Jamesas ir Davisas turėjo visą vasarą, kad sutvarkytų savo kūnus, jie atvedė komandą iki geriausio rezultato Vakaruose ir NBA titulo. Žinoma, tai buvo tą pačią vasarą, kai klubo vadovybė iškeitė Jamesą į Davisą. Jei istorija pasikartos, Jamesas ir „Lakers“ turi nustoti švaistyti turimus privalumus.

Betsafesportas.lt

Video rekomendacijos: