„Clippers“ žvaigždė: dabar vaikai nesugeba žaisti 1 prieš 1 – tai prarastas menas

„Clippers“ žvaigždė: dabar vaikai nesugeba žaisti 1 prieš 1 – tai prarastas menas

Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) žvaigždė bei vienas Los Andželo "Clippers" lyderių Paulas George'as pareiškė, kad susitvarkyti prieš besiginantį žaidėją izoliacijoje yra neatsiejamas pajėgaus krepšininko požymis.



"Vaikystėje dažnai žaisdavau vienas prieš vieną ir esu už tai dėkingas. Sugebėjimas žaisti izoliacijoje – tai prarastas šios kartos vaikų menas.

Labai jaunas išmokau pataikyti iš žaidimo. Išmokau mesti laikydamas ranką prieš veidą. Pasijutau komfortiškai. O vėliau pradėjau mąstyti: "Gerai, kaip galėčiau išplėsti savo įgūdžių arsenalą?"

Atlikdavau judesius taip, tarsi kažkas prieš mane gintųsi. Štai dėl ko taip gerai keičiu judesių kryptį driblingo metu. Mano žaidime daug judesio. Jis paremtas tuo, kad išvesčiau varžovą iš pusiausvyros ir tuo pasinaudočiau.


Man tas pats, kas prieš mane ginasi, kadangi jam bet kokiu atveju prireiks pagalbos. Klausimas, iš kur ta pagalba ateis.

Vaikai, pradėkit kapotis vienas prieš vieną. Jūs pakilsite į kitą lygį", – savo tinklalaidėje patarė P.George'as.

Šiame NBA lygos sezone 32-ejų 203 cm ūgio puolėjas vidutiniškai per 35 minutes pelnė 23,8 taško (37,1 proc. trit.), atkovojo 6,1 bei perėmė 1,5 kamuolio ir atliko 5,1 rezultatyvaus perdavimo.

Eurobasket.lt

Video rekomendacijos: