Eurolyga perspėjo graikus dėl užpuolimų: įvykiui pasikartojus svarstys šalyje neberengti rungtynių



Eurolyga oficialiai išplatino griežtą pareiškimą, reaguodama į vieno garsiausių turnyro teisėjų Luigi Lamonicos užpuolimą.

„Du asmenys įvykdė bailų, kriminalinį išpuolį išdauždami taksi automobilio langą, kuriuo teisėjai buvo vežami iš arenos į viešbutį. Laimei, visi trys teisėjai, jų vadovas ir taksi automobilio vairuotojas yra sveiki. Po incidento, Eurolyga susisiekė tiesiogiai su vietos policija, kuri garantavo apsaugą teisėjams iki tol, kol jie paliks šalį.

Eurolyga niekada netoleravo ir netoleruos bet kokio smurto apraiškų. Jei du automobilį užpuolę asmenys bus identifikuoti, jiems bus uždrausta lankytis Eurolygos rungtynėse iki gyvos galvos.

Nors šis išpuolis per pastaruosius 20 sezonų neturi precedento, pasikartojus įvykiui Graikijoje, Eurolyga nedelsiant svarstys Eurolygos, Europos taurės ir Eurolygos jaunimo turnyro rungtynes perkelti į kitą šalį“, – savo išplatintame pranešime rašė Eurolyga.



Primename, kad po penktadienį vykusių Eurolygos rungtynių tarp Atėnų "Panathinaikos" ir Barselonos "Barcelona" pakeliui link taksi automobiliu su teisėjų brigada važiavęs ir nepažįstamųjų užpultas bei labiausiai nukentėjęs patyręs arbitras Luigi Lamonica pranešė esantis sveikas.

"Man viskas gerai, idiotų yra visur. Patyriau nestiprių sužeidimų, bet jokių didesnių sveikatos problemų nėra, būsiu pasiruošęs teisėjauti jau kitose rungtynėse", - krepšinio bendruomenę nuramino 54-erių metų italas.












Krepsiniozinios.lt

{fcomment}

Video rekomendacijos: