Buvęs žalgirietis N. Woltersas papasakojo apie savo patirtį NBA

VTB nuotr.

Užpraeitą sezoną Kauno "Žalgirio" marškinėlius vilkėjęs, vėliau į Tel Avivo "Maccabi" perėjęs, o šiuo metu Kazanės "Unics" atstovaujantis Nate'as Woltersas Rusijos žiniasklaidai papasakojo apie savo patirtį stipriausioje pasaulio krepšinio lygoje.



2013 metų NBA naujokų biržoje 38-uoju šaukimu pasirinktas amerikietis po mainų pateko į Milvokio "Bucks" klubą, kuris 15-uoju šaukimu pakvietė būsimą lygos superžvaigždę graiką Giannį Antetokounmpo.

Debiutiniame sezone NBA lygoje N.Woltersas sužaidė 58 rungtynes, iš kurių 38 pradėjo starto penkete, vidutiniškai per 23 minutes rinko 7,2 taško (29 proc. trit.), atkovojo 2,6 kamiuolio ir atliko 3,2 rezultatyvaus perdavimo.

Vėliau 29 metų 193 cm ūgio gynėjas dar vilkėjo Naujojo Orleano "Pelicans" ir Jutos "Jazz" marškinėlius, tačiau žaidė epizodiškai ir neefektingai.


- Kaip nutiko kad NBA naujokų biržos naktį jus išmainė du kartus?

- Antrajame rate mane pasirinko Vašingtono "Wizards", tačiau iškart išmainė į Filadelfiją. 15 minučių maniau, kad žaisiu "76ers", svarsčiau, su kuo konkuruosiu, bet staiga agentui paskambino Milvokio "Bucks" generalinis vadybininkas ir pranešė, kad esu iškeistas jiems.

Visgi atsimenu tą vakarą su malonumu. Tai daugelio svajonė - būti pasirinktam naujokų biržoje, ir man tai buvo įdomi patirtis.

- Jau pirmosiose NBA rungtynėse žaidėte 30 minučių. Tikėjotės to?

- Maniau, kad išvis neišleis į aikštelę, bet taip nutiko, kad pagrindinis "Bucks" įžaidėjas Brandonas Knightas patyrė traumą sužaidęs maždaug pusę minutės. Man užkrovė žaidybinio laiko, tai buvo kieta.

- Kurios NBA rungtynės įsiminė labiausiai?

- Turbūt antrosios. Žaidėme Bostone, pradėjau starto penkete, pelniau 15 taškų, atlikau 5-6 perdavimus, o "Bucks' laimėjo. Buvo nuostabus jausmas nuo to, kaip klostosi karjera NBA. Naujokui iš antrojo biržos rato pasirašyti kontraktą ir daug žaisti jau pirmajame sezone - tiesiog puiku.


- Debiutinio sezono pabaigoje patyrėte traumą. Manote, kad dėl jos nepavyko išsilaikyti lygoje ilgiau?

- Gal kažkiek. "Bucks" tuomet turėjo silpną komandą, žaidė daug jaunimo. Dažnai pradėdavau starto penkete ir, atrodo, susitvarkydavau. O vėliau lūžo ranka, praleidau sezono pabaigą, tarpsezonyje prie komandos vairo stojo kitas treneris, ir viskas pradėjo klostytis ne taip.

NBA yra didžiulė konkurencija, ir jei nepasinaudosi šansu, tai padarys kitas. Praleidau pusantro sezono Milvokyje, tuomet šiek tiek pažaidžiau "Pelicans", o tuomet patraukiau į Europą. Trauma, žinoma, galėjo turėti tam įtakos, tačiau susidėjo daug faktorių.


- Įdomu, kad debiutiniame sezone surinkote daugiau taškų nei Giannis Antetokounmpo. Yra kuo didžiuotis.

- Na, tai nerimta (juokiasi). Gianniui tuomet buvo 18-a, jis atvyko iš kitos šalies, gyveno be tėvų ir blogai kalbėjo angliškai. Mes kai du naujokai susibičiuliavome ir daug laiko leidome kartu. Buvo įdomu stebėti, kaip jis adaptuojasi naujoje šalyje, pripranta prie nepažįstamų dalykų. Dėl prastos anglų kalbos jam buvo sunku suprasti trenerius. Tačiau jau tuomet matėsi, kad Giannis turi milžinišką talentą ir potencialą. Jis buvo labai stiprus fiziškai ir mokėjo žaisti krepšinį.

- Nejaugi manėte, kad jis taps tokia žvaigžde?


- Tikėjausi, kad jis taps žvaigžde, tačiau, žinoma, sunku buvo prognozuoti, kad Giannis pasieks MVP titulą ir taps vienu geriausių NBA. Tačiau, kaip jau minėjau, jo talentą matė visi, o po pirmojo sezono Antetokounmpo kaip reikiant patobulėjo.

- Žaisdamas NBA ką nors girdėjote apie Rusijos krepšinį?

- Tiesą pasakius, iki atvykimo į Europą visiškai nesekiau Eurolygos ar žemyno čempionatų. Susipažinti su jais pradėjau jau vietoje ir, kuo daugiau laiko praleidi čia, tuo daugiau sužinai apie europietiško krepšinio kultūrą. Apie rusišką krepšinį girdėjau tik tai, kad čia pajėgi lyga.


- Tvyro nuomonė, kad krepšinis NBA virto šou, o Europoje jis yra tikresnis.

- Turbūt sutiksiu. Europietiškas krepšinis man primena žaidimą koledže. Čia reikia ištvermės ir jėgos, puikios atmosferos rungtynėse. Man tai labai patinka. Eurolygoje svarbi kiekviena dvikova, ir man tai patinka.





Eurobasket.lt

Video rekomendacijos: