P. Jankūnas: „Smagu, kad taip pradėjome dvigubą savaitę“ (VIDEO) (A. Milaknio komentaras)

Zalgiris.lt nuotr.

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai „Žalgirio“ arenoje rezultatu 92:73 (25:22, 19:14, 24:11, ) įveikė Vitorijos „Baskonia“ komandą ir Eurolygoje įsirašė antrą pergalę iš eilės.

Po rungtynių „Žalgirio“ kapitonas pabrėžė, kad komandoje jau atsiranda geresnis ryšys ginantis



„Treneris akcentavo jų žaidime, kad greitas puolimas ir atkovoti kamuoliai po varžovų krepšiu yra jų stiprybė. Matau, kad kamuolius laimėjome. Tai buvo pirmas žingsnis pergalės link. Smagu, kad taip pradėjome dvigubą savaitę“, – teigė kapitonas.

Ar buvo lažybos komandoje, kada įmesite pirmąjį tritaškį?

– Artūras Milaknis juokavo, kad lažybų bendrovės buvo pastačiusios, kad įmesiu po naujų metų, ką sakiau ir aš. Bet įmečiau prieš naujus ir man dabar galbūt kažkiek procentaliai priklauso tai, kad įvykis nepasiteisino. Lažybų nebuvo, taip gavosi. Yra kaip yra, ne mano stiprioji pusė, tikrai nepergyvenu ir problemų su tuo neturiu.


Kiek Artūrui Milakniui buvo svarbu pataikyti tuos penkis tritaškius?

– Labai svarbu. Kaip ir juokavome rūbinėje, aš daugiausiai prisidėjau prie tų tritaškių ir jis skolingas man tam tikrą gėrimą. Artūrui reikėjo gero rungtynių, reikėjo pajausti metimą ir sumesti. Nematau problemų, kad jis čia tas kelias rungtynes neįmetė, nes žinom, kaip Artūras meta ir kokio lygio snaiperis jis yra.

Kiek šį sezoną komandoje likę to „automatizmo“ gynyboje, kuris buvo prie Šarūno Jasikevičiaus?

– Gynyboje viskas ir yra apie 100 proc. darbą, supratimą, kur kas turi stovėti, kur kas turi susikeisti. Paskutines kelias savaites tikrai daug šnekame gynyboje ir tas šnekėjimas labai daug palengvina. Pamažu suprantame, kad turime labiau komunikuoti. Supratome, kad mūsų puolimas veikia, bet tik juo nelaimėsime. Klaidų visada bus kažkiek, bet žinome, kad negalime nieko atiduoti už dyką.

Kas labiausiai padėjo nepalūžti po šešių nesėkmių?

– Dar kartelį reikia pagirti klubą, kuris sureagavo ir ėmėsi tam tikrų priemonių, kurios davė rezultatą. Be abejojo ir mes patys, ir treneriai supranta, kad niekas nenori tokios pralaimėjimų serijos. Niekas nenori jaustis blogai po rungtynių, visi nori išeiti kaip laimėtojai. Kai tu esi dugne, tada supranti, kad turi gintis, šnekėti ir atiduoti perdavimą. Mes nesame individualistų komanda, kuri laimės rungtynes vieno ar kito žaidėjo pastangomis. Turime žaisti komandinį žaidimą, agresyviai ir kietai gintis, o puolime turime žaidėjų, kurie gali įmesti. Žaidimo gerėjimas ir lemia, kad turime dvi pergales iš eilės ir einame į priekį.

Tuo tarpu snaiperis Artūras Milaknis po mačo buvo itin pozityvus.

„Ačiū Pauliui Jankūnui, jis, kaip senosios mokyklos šalininkas, stato geras užtvaras, neturiu problemų. Tikrai juo šimtu procentų pasitikiu. Visada džiaugiuosi dėl Pauliaus. Kiekvieną sezoną jam sunkiai sekasi atsidaryti su tritaškiais. Juokavome, kad atsidarys po Naujų metų, šį kartą pavyko anksčiau, padarė visiems šventę. Abu kartu dirbame per treniruotes. Būna dienų, kai meta labai rimtą iššūkį net ir man“, - komentavo Milas.







Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: