M. Schilleris prieš rungtynes su „Fenerbahče“: „Akivaizdu, jog tai yra labai talentinga komanda“ (VIDEO)

Ketvirtadienį Eurolygos penkioliktojo turo rungtynėse Kauno „Žalgirio“ krepšininkai susikaus su Stambulo „Fenerbahče“ ir sieks trečiosios pergalės iš eilės.



Prieš šias rungtynes „Žalgirio“ treneris Martinas Schilleris gyrė varžovus ir jų vyriausiąjį komandos trenerį.

„Akivaizdu, jog tai yra labai talentinga komanda. Šiuo metu jie turi itin aukštą penketą, ypač ties perimetrų su D. Pierre ir E. Ulanovu. Turėsime tam ruoštis. Be to, tai yra gerai I. Kokoškovo treniruojama ekipa, kuri yra labai dinamiška ir talentinga, todėl laukiame dar vieno iššūkio“, - teigė M. Schilleris.

- Pastaruoju metu N. Hayesas žaidžia trečioje pozicijoje. Kiek tai padeda komandai?


- Jis atlieka gerą darbą. Su savo dydžiu ir jega jis gali tą daryti, ypač kai beveik visos komandos Eurolygoje šioje pozicijoje kelia problemų. Jis įrodė, kad gali tą sėkmingai daryti, o mes tuo labai džiaugiamės. Be P. Garino ir S. Vasturios mes turime „nuleisti“ žaidėjus per pozicijas. Todėl A. Rubitas daugiau rungtyniauja ketvirtu numeriu. Su savo sudėtimi turime perstumdyti žaidėjų pozicijas.

- Turite panašumų su varžovų treneriu I. Kokoškovu. Abu debiutuojate Eurolygoje atvykę iš JAV. Ar pažįstate šį trenerį? Ar matote panašumų ir ar sekate jo komandą?

- Puikiai jį pažįstu, nes Jutoje kartu dirbome metus, kai jis buvo Q. Snyderio asistentas, o aš treniravau G lygos komandą. Žinau jį labai gerai bei gerbiu. Mūsų situacija yra šiek tiek panaši. Tiesa, jo patirtis yra visai kitame lygyje, nes jis buvo NBA ekipos vyr. treneris, su Slovėnijos rinktine laimėjo Europos čempionatą, ilgai dirbo Gruzijos rinktinėje. Yra šiek tiek panašumo, bet pažiūrėjus iš arčiau viskas neatrodo taip panašiai.

- „Fenerbahče“ šiek tiek stringa, bet dabar į rikiuotę grįžo N. De Colo. Kaip komanda keičias su juo?

- Labai stipriai, nes jis yra itin aukštos klasės krepšininkas. Tai daro didžiulį skirtumą, kuomet jis yra aikštelėje. To nepaneigsi. Žinau, kad tai skamba nuobodžiai, bet pas juos yra ta pati situacija nuo rungtynių iki rungtynių. Jie yra nauja komanda, turėjo gerų ir blogų mačų, bet taip jau yra. Jiems prireiks laiko, kad surastų savo ritmą. Jų talento lygis yra labai aukštas, todėl manau, jog čia yra tik laiko klausimas. Komanda yra labai gerai treniruojama ir manau, jog jie įsibėgės ir bus ten, kur jų vieta.

- „Fenerbahče“ stringa puolime ir yra viena prasčiausių Eurolygoje pagal šį rodiklį. Kaip ruošiatės prieš juos žaisti?

- Gynyboje turėsime būti gerai susipažinę su jų krepšininkais, o tam dabar turėsime vos 24 valandas. Man tai bus svarbiausias dalykas. Turime laimėti vienas prieš vieną dvikovas. Jei gali laimėti daugiau dvikovų nei varžovai, tai suteikia šansus turėti geras rungtynes ir šansą laimėti.


Antras dalykas yra tas, jog jie išnaudoja savo žaidėjų stiprybes, todėl pažinoti žaidėjus yra labai svarbu. Nėra laiko paruošti komandos taktiškai idealiai, bet manau, jog varžovų pažinojimas gali padėti. Pasiruošimas yra kitoks nei turint trijų dienų pertrauką prieš rungtynes.





Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: