M. Schilleris – apie atšauktas LKL rungtynes, dvigubos savaitės iššūkį ir koronaviruso saugą Rusijoje

Kauno „Žalgiris“ išvyko į Rusiją, kur paeiliui sužais Eurolygos mačus su Maskvos CSKA ir Sankt Peterburgo „Zenit“ komandomis.



Martino Schillerio auklėtiniai po išbandymo su CSKA ekipa, užimančia pirmąją vietą turnyro lentelėje, penktadienį susitiks su Sankt Peterburgo „Zenit“ klubu, kuris rikiuojasi ketvirtas.

Prieš šias rungtynes „Žalgirio“ strategas Martinas Schilleris apžvelgė laukiančias rungtynes.

„CSKA yra labai gera, patyrusi ir talentinga komanda. Laukia sudėtingos rungtynės“, - teigė treneris.


- Kokie pagrindiniai dalykai žaidžiant prieš juos?

- Visu pirma - jie gali labai gerai rinkti taškus. Jie turi labai daug talento tam, jog galėtų rinkti taškus tiek komandiškais veiksmais, tiek individualiai. Žinoma, privaloma paminėti Mike'ą Jamesą. Jie taip pat meta labai daug tritaškių, pagal tai CSKA yra antra ekipa lygoje. Su Shengelia, Milutinovu ir Bolomboy'umi jie labai gerai kovoja dėl kamuolių puolime. Šiose rungtynėse kontroliuoti šiuos dalykus bus didelis iššūkis.

- Kokią įtaką pasirengimui dvigubai Eurolygos savaitei padarė atšauktos LKL rungtynės sekmadienį?

- Tiesą sakant, tai pakeitė mūsų planus į gerąją pusę. Vietoje rungtynių sekmadienį turėjome laisvą dieną, o pirmadienį ir antradienį skyrėmė treniruotėms ir pasiruošimui dvigubai savaitei. Žiūrint iš treniruočių ir fizinės būklės pusės, mums tai išėjo į naudą.

- Pastaruoju metu buvo nemažai nukeltų mačų. Ar jums tai yra gerai kalbant apie treniruotes ir kaip tai tilps į suspaustą tvarkaraštį ateityje?

- Tai nėra gerai, nes rungtynės buvo nukeltos dėl blogų dalykų. Negalime sakyti, kad tai yra gerai. Aš nežinau ir nemanau, ar kas nors žino, kas bus su nukeltomis rungtynėmis. Kaip jos sužaistos, kada bus sužaistos? Visi LKL klubai kartu su lyga tame yra kartu, mes tai išsiaiškinsime ir rasime sprendimą, kuris bus protingas ir dėl kurio sezonas sėkmingai vyks toliau.

- Užsiminėte apie M. Jamesą, kurio nepaminėti kalbant apie CSKA tiesiog neįmanoma. Ar matote jį tarp 5 ar 3 geriausių Eurolygos žaidėjų?


- Dabar spaudoje perskaitysiu, kad M. Schilleris teigia, jog M. Jamesas yra pirmas, antras ar trečias geriausias žaidėjas... Pasakysiu taip: kalbame apie vieną iš trijų geriausių komandų lygoje ir labiausiai jos puolime bei visoje lygoje dominuojantį žaidėją. Jis neabejotinai yra reitingo viršūnėje, bet negaliu pasakyti, kurioje vietoje tiksliai.

- Per keletą dienų teks susitikti su dviem komandomis iš geriausiųjų ketverto. Ar tai kol kas sunkiausia savaitė Eurolygoje?

- Yra sunku vien dėl to, kad per tris dienas reikės sužaisti dvejas rungtynes. Tai sunku savaime, tačiau nesame vienintelė komanda tokioje situacijoje. Negalime skųstis. Akivaizdu, kad rungtyniausime su ekipomis, kurios dabar yra turnyrinės lentelės viršuje ir ten atsidūrė ne be reikalo. Tą pasakęs aš vis tiek laikausi savo anksčiau pasakytų žodžių. Ši lyga yra tokia lygi, kad bet kas gali įveikti bet ką. Jeigu rungtyniautume su kitomis komandomis, o ne šiomis, vis tiek sakyčiau, kad tai didžiulš iššūkį kelianti situacija.


- Anksčiau iš Rusijos komandos grįždavo su teigiamais koronaviruso testais. Dabar jūsų laukia ilgesnis vizitas šioje šalyje. Ar klubas imasi papildomų saugumo priemonių?

- Ne, tiesiog toliau į tai žiūrime labai atsakingai ir dirbame aukštu lygiu. Nematome būdų, kaip saugumo protokolas galėtų būti dar labiau pagerintas. Saugomės kaip tik galime, Beldžiame į medį, meldžiamės ir tikimės, jog viskas praeis gerai. To paties linkime ir kitoms ekipoms.





Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: