Be namų arenos liksianti CSKA svarstys persikėlimą į kitą miestą

Maskvos CSKA komandos prezidentas Andrejus Vatutinas skambina pavojaus varpais – jo vadovaujamas klubas artimiausiu metu liks be treniruočių bazės.



Šią savaitę Rusijos gynybos ministras Timūras Ivanovas paskelbė, kad Maskvos CSKA krepšininkų namais laikoma USK salė turėtų būti perstatyta. Pagal planą, iki 2022 metų jos vietoje turėtų iškilti naujas sporto kompleksas su dviem krepšinio salėmis, baseinu ir medicinos centru.

Dabar Eurolygoje CSKA žaidžia „Megasport“ komplekse, tačiau naudoti šią areną kaip namų teritoriją nuolat nėra išeitis.

CSKA prezidentas Andrejus Vatutinas teigė, kad tai klubui sukels nemenkų iššūkių, o tarp svarstytinų variantų yra net galimas krepšinio komandos iškėlimas į kitą miestą.


„Gruodžio pabaigoje gavome oficialų pranešimą, kuriame pranešama, jog nutraukiama sutartis, kuri įsigalios po šešių mėnesių – tai buvo kaip griausmas iš giedro dangaus. Iš esmės mes liksime gatvėje. Todėl formaliai yra tikimybė, kad pagrindinė komanda gali nebaigti sezono. Problema ne ta, kad neturėsime kur žaisti, bet neturėsime vietos, kur galėtume treniruotis. Prarandame viską – treniruočių salę, medicinos kompleksą, ofisą, parduotuvę, muziejų, sandėlius, absoliučiai visą infrastruktūrą.

Svarstome įvairias išeitis, tarp jų ir pervažiavimo į kitą miestą. Manau, jūs suprantate, kiek kainuotų pastatyti naują treniruočių areną Maskvoje nuo pat pamatų. Juk reikia rasti vietą, suderinti planus, gauti leidimus. Tai būtų labai labai brangus projektas“, – sakė A. Vatutinas.





Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: