M. Schilleris - apie ASVEL atletiškumą, E. Mudiay pristaikymą ir psichologinį spaudimą (VIDEO)

M. Schilleris - apie ASVEL atletiškumą, E. Mudiay pristaikymą ir psichologinį spaudimą (VIDEO)

Kauno „Žalgirio“ ekipa penktadienį pradeda Eurolygos sezoną, kuomet svečiuose susikaus su Vilerbano ASVEL krepšininkais.



Prieš išvykdami į Vilerbaną, „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Martinas Schilleris išskyrė prancūzų atletiškumą ir greitą žaidimą.

Primename, kad ASVEL savo gretose neturės Davido Lighty, Raymaro Morgano ir Paulo Lacombe.

„Jaučiamės gerai. Turėjome dvi dienas pasiruošti rungtynėms, kas irgi yra labai gerai. Esame beveik visi sveiki, išskyrus, kaip žinote, Paulių Jankūną. Visi kiti žaidėjai skrenda į Prancūziją ir esame nusiteikę optimistiškai prieš laukiantį susitikimą“, - teigė M. Schilleris.


- Kaip jaučiatės prieš laukiančias rungtynes, žinant tai, kad LKL sezono pradžioje komanda turėjo sunkių rungtynių?

- Man tai yra sezono dalis. Turime visiškai naują sudėtį ir nemažai žaidėjų, kurie dar nėra buvę šiame lygyje. Tai yra normalo proceso dalis. Noriu pabrėžti, kad mačas su „Lietkabeliu“ jau buvo žingsnis į priekį, ypač kalbant apie komandos gynybą. Taip žiūriu į visą situaciją.

- Ar jaučiate psichologinį spaudimą prieš laukiančias Eurolygos rungtynes?

- Taip, spaudimas visada yra. Kaip bebūtų, pats spaudimas yra psichologijos dalis. Jis egzistuoja ir tai yra viso smagaus proceso dalis.

- Ko reikia, jog komanda sužaistų geras rungtynes? Kaip esate pasirengę dvikovai?

- Tradiciškai, ASVEL yra labai atletiška komanda. Jie mėgsta bėgti į greitąjį puolimą. Gynyba prieš jų greitąjį puolimą bus labai svarbi rungtynių dalis. Jie turi labai didžiulį ūgį ir dažniausiai dominuoja kovoje dėl atšokusių kamuolių, todėl bus labai svarbu kovoti dėl kamuolių ginantis. Po to viskas susiveda į atskiras mikrodvikovas, kurios žada būti labai įdomios.

- Prancūzijos krepšinio čempionatas dar neprasidėjo, ar tai gali būti jūsų komandos pranašumas?


- Tikiuosi, vien dėl to, kad mes jau rungtyniavome trejas rungtynes pagrindinės sudėties oficialių varžybų fone. Kaip ir sakėte, jie dar nežaidė oficialių rungtynių ir tikiuosi, kad tai bus mūsų pranašumas.

- Kaip vertinate ASVEL ekipos pokyčius po praėjusio sezono?

- Galvoju apie jų praėjusio sezono komandos sudėtį. Komandos sudėties būrimo gairės yra gana panašios. Kaip bebūtų, jie turi didžiūlį ūgį vidurio puolėjo pozicijoje. Jie neteko vieno Fallo, bet gavo kitą Fallą. Jie yra labai atletiški gynėjų grandyje. Tad, aišku, yra ir sudėties pokyčių. Faktas, kad stilistiškai jų ekipa išliko ganėtinai panašaus tipo.


- Kalbant apie žalgiriečių žaidimą pastaruoju metu, kas yra labiausiai nerimą keliantys ženklai?

- Mna tai yra kelių dalykų visuma. Negaliu tiesiog išskirti gynybos ar puolimo. Yra specifinių aspektų abejose aikštės pusėse, kuriuos mes norime pagerinti. Kaip ir sakiau, viskas yra proceso dalis, todėl ir gyvename tik nuo mačo iki mačo.

- Trenerį, jūs minėjote apie varžovų atletiškumą, o ar nemanote, kad šiuo metu jūsų ekipai trūksta daugiau fiziškumo?


- Taip, galbūt kai kuriuose pozicijose yra šio aspekto trūkumo, bet kitose - ne. Jeigu pažiūrėsime į mūsų vidurio puolėjų grandį, pamatysite, kad galbūt nesame tokie aukšti, bet esame pakankamai atletiški. Taip, yra ir kitų pozicijų, kuriuose varžovų komanda turi daugiau atletiškumo nei mūsiškė. Tokių situacijų buvo ir praėjusiame sezone. Kaip bebūtų, turi rasti būdų, kaip minimalizuoti tokius trūkumus ir sužaisti gerai.

- Ar iš esmės sutiktumėte, kad per vasarą jūsų komanda prarado šiek tiek atletiškumo?

- Nesu dėl to tikras. Nes dalyje pozicijų kaip tik įgavome atletiškumo.


- Kaip planuojate pasiekti geriausią komandos sportinę formą?

- Na, tai norime padaryti, kaip įmanoma greičiau. Žinote, Eurolygoje kiekvienos rungtynės yra labai svarbios, todėl nėra kada laukti vasario ar kovo. LKL situacija yra kitokia. Ten tu nori būti geriausios sportinės formos sezono pabaigoje.

- Jums jau antras sezonas Eurolygoje, ar galite palyginti abiejų sezonų pradžias?


- Pagrindinis skirtumas yra tas, kad jau esu viską daręs praėjusiame sezone. Jau keliavome pagal Eurolygos tvarkaraštį, jau esame žaidę varžovų arenoje. Žinau jau daug krepšininkų iš varžovų komandų. Tiesiog tokie bendri dalykai, kuriuos galiu paminėti atsakant į jūsų klausimą. Praėjusiame sezone tiesiog laukiau, kol viską patirsiu ir buvau tarsi neužpildytas informacija popieriaus lapas.

- Kaip esate patenkinti Emmanuelio Mudiay prisitaikymu prie komandos ir žaidimu įžaidėjo pozicijoje?

- Jis labai gerai įsiliejo į komandos branduolį, socialiniu ir kultūriniu lygmeniu. Šioje srityje jis atliko puikų darbą. Iš kitos pusės, jo dar laukia labai daug darbo aikštėje. Dėl to nėra jokių abejonių.






Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: