Eurolyga: „Anadolu Efes“ – „Žalgiris“ (Tiesiogiai)

Eurolyga: „Anadolu Efes“ – „Žalgiris“ (Tiesiogiai)

Zalgiris.lt nuotr.

Eurolygos septintojo turo rungtynėse Kauno „Žalgirio“ krepšininkai penktadienį išvykoje susitiks su Stambulo „Anadolu Efes“ komanda.



Susitikimas prasidės 20.30 val.

VAIZDO TRANSLIACIJA ČIA

VAIZDO TRANSLIACIJA ČIA


***

Šiose rungtynėse aikštelėje negalės pasirodyti Emmanuelis Mudiay. Kelio skausmus vis dar jaučiantis gynėjas rungtynėse su „Maccabi“ nikstelėjo čiurną ir kurį laiką negalės padėti „Žalgirio“ komandai.

Tuo tarpu po pralaimėjimo praėjusio turo rungtynėse Atėnuose „Anadolu Efes“ treneris Erginas Atamanas turi spręsti galvosūkius ir mėginti prikelti ekipą po sutriuškinimo, rašo Krepsinis.net.

E.Atamanas turi labai gerą pasiteisinimą – traumuotas praėjusio sezono MVP Vasilije Micičius. Jis praleido pastarąsias dvejas rungtynes. Madride žaidė Krunoslavas Simonas, bet jis iškrito iš rikiuotės ir ant parketo pasirodė tik Atėnuose. Gynybos specialistas Jamesas Andersonas nežaidžia nuo 3 turo, o baudos aikštelės saugotojas Bryantas Dunstonas susižeidė, todėl nežaidė su PAO.

Puikus papildymas „Anadolu Efes“ tapo Elijah Bryantas, kuris spėjo atvykti praėjusią savaitę ir į „Unics“ krepšį įmetė 14 taškų, o jo pasirodymas buvo vienas kertinių, leidusių laimėti susitikimą. Amerikiečio atvykimas buvo itin reikalingas ne tik pavaduojant traumuotus žaidėjus, bet ir įnešant gryno oro, kadangi vasarą pokyčių praktiškai nebuvo – Sertačą Šanlį pakeitė Filipas Petruševas.

Kai iškrito V.Micičius, visų akys natūraliai krypo į Shane‘ą Larkiną, kuris per pirmus keturis turus šalia serbo rinko 15,2 taško ir 21,2 naudingumo balo, bet per kitus du susitikimus buvo tragiškas: pataikė 3 metimus iš 12 ir rinko 8,5 taško bei 8,5 naudingumo balo per 27 minutes.

Daugiau buvo tikėtasi puolime ir iš Rodrigue‘o Beaubois, tačiau prancūzas per 27 minutes fiksuoja 9,5 taško ir 5,8 naudingumo balo vidurkius, o jo pataikymai nespindi: 40 proc. dvitaškių ir 33 proc. tritaškių.


„Anadolu Efes“ į savąjį krepšį praleidžia 82,5 taško, kas yra net 6 taškais prasčiau nei praėjusiame sezone. Viskas dar būtų neblogai, bet nefunkcionuoja ir puolimas, kuris yra šios komandos vizitinė kortelė – įmeta 74,8 taško, kai čempioniškame sezone mesdavo po beveik 84.

Čempionai yra vos 14-i pagal pelnomus taškus, blogiausiai Eurolygoje kovoja dėl atšokusių kamuolių (31 per mačą), yra priešpaskutiniai pagal rezultatyvius perdavimus (13,67) ir atitinkamai 13 bei 14 pagal dvitaškių ir tritaškių pataikymą.







Zalgiris.lt

Video rekomendacijos: