J. Zdovcas: „N. Giffey ir P. Jankūnas dar nežais prieš CSKA“ (VIDEO)

J. Zdovcas: „N. Giffey ir P. Jankūnas dar nežais prieš CSKA“ (VIDEO)

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai pastaruoju metu išgyveno ne patį lengviausią laikotarpį. Lietuvos čempionai pralaimėjo devynis kartus iš eilės, tačiau vėliau sekė dvi pergalės, vienas pralaimėjimas bei dar viena pergalė.



Prieš šias rungtynes „Žalgirio“ vyr. treneris Jure Zdovcas apžvelgė laukiantį susitikimą.

„Rytoj žaisime prieš vieną stipriausių Eurolygos komandų. Žiūrėjome daug jų rungtynių, jie yra geri. Jie daug metų turi tą patį branduolį ir trenerį. Jie gerai skaito situacijas ir puikiai funkcionuoja greitajame puolime.

Jie bando nubausti varžovus, pasinaudodami jų silpnomis pusėmis. Gynyboje jie turi daug pajėgių žaidėjų, solidžią sudėtį. Žaisime namuose, prieš savus sirgalius, todėl, aišku, kad bandysime žaisti kietai, agresyviai. Bandysime kovoti dėl kiekvieno kamuolio ir kovosime dėl pergalės“, - teigė J. Zdovcas.


- Treneri, žalgiriečiai tęsią trijų iš eilės Eurolygos rungtynių namuose seriją, bet kaip ir sakėte į Kauną atvyksta vieni lyderių. Kur labiausiai turite patobulėti, kad ištęstumėte pergalių seriją?

- Ar mes? Patobulėti? Taip, pastaruoju metu turėjome daugiau laiko treniruotėms. Pergalės mums suteikė pasitikėjimo savo jėgomis. Žaidėjai pradėjo tikėti tais dalykais, ties kuriais dirbame. Aišku, puolime dar turime daug kur patobulėti. Aišku, dalis žaidėjų patobulėjo ir atradome grupę žaidėjų, kurie nuolat yra geroje sportinėje formoje. Ir jie šiuo metu labiau supranta tai, ko iš jų noriu. Tai duoda pasitikėjimo savo jėgomis. Aišku, negali žinoti, kas bus rungtynių metu. Žinome, kad ir CSKA turėjo krizę šiame sezone, bet jie vėl pradėjo iškovoti pergales. Tikiuosi gerų rungtynių.

- CSKA žaidimas yra paremtas pranašumo situacijų išnaudojimų, ties kuriomis pozicijomis gynyboje esate sunerimęs labiausiai?

- Žinote, beveik visose pozicijose turėsime gabaritų deficitą. Žiūrėjome jų rungtynes, aišku, kad jie iškart bandys mus atakuoti. Bet mums reikia priešintis. Žaidėjams dažnai sakau: nesitikėkite jokios pagalbos, jeigu pats neatiduoti viso 100 proc. jėgų aikštėje. Nesvarbu, ar esi mažesnis, ar silpnesnis, turi visas dvikovas priimti asmeniškai ir tikrai būsi apdovanotas.

- Janis Strelniekas pastaruosius du sezonus žaidė Maskvoje. Ar tai praverčia ruošiantis dvikovai su CSKA?

- Žinoma, jis mums suteikia šiek tiek informacijos, bet čia tik visko aptarimas ir kalbos. Tikri dalykai vyksta aikštėje, ypač kai įtampa pasiekia aukštą lygį. Žaidėjai pavargsta ir būna, kad pamiršta sistemos dalykus. Turime tinkamai reaguoti į situacijas aikštėje.

- CSKA turėjo traumuotų žaidėjų seriją, kai nežaidė Voigtmanas, Šengelija, Hackettas. Ar turite informacijos apie jų situaciją?


- Turime šiek tiek informacijos, bet nieko nėra aiškaus visu 100 proc. Savaitė buvo ilga. Ruošiamės įprastai ir žiūrėsime, prieš ką žaisime.

- Kokia situacija dėl N.Giffey ir P.Jankūno galimybių žaisti rytoj?

- Ne, deja, jie dar nežais. Nielsas pamažu įsilieja į treniruotes. Jo tikimės artimiausiu metu.







Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: