Eurolygoje – praėjusio sezono finalininkų mūšis

Eurolygoje – praėjusio sezono finalininkų mūšis

Madrido „Real“ – prieš Stambulo „Anadolu Efes“. Šios dvi komandos ketvirtadienį kovos Eurolygos rungtynėse Ispanijoje. Praėjusį sezoną „Real“ ir „Anadolu Efes“ grūmėsi finale. Tada 58:57 triumfavo Turkijos klubas ir antrus metus iš eilės tapo turnyro čempionu.



Šį sezoną abi ekipos startavo vangiai. Stambulo krepšininkai (2 pergalės, 4 pralaimėjimai) užima vos 14-ąją vietą, o Madrido (3, 3) – 9-ąją.

Kita pretendentė į nugalėtojos titulą „Barcelona“ (4, 2), kurią treniruoja Šarūnas Jasikevčius, ketvirtadienį išvykoje galynėsis su Tel Avivo „Maccabi“ (4, 2). Roko Jokubaičio atstovaujama „Barca“ rikiuojasi penkta, o „Maccabi“ šeštas.

Penktadienį „Monaco“ klubas (5, 1) su Donatu Motiejūnu Ispanijoje išbandys jėgas su „Valencia“ (3, 3). Monako krepšininkai kartu su Stambulo „Fenerbahce“ (5,1) pirmauja Eurolygoje. Dėl geresnio taškų santykiu turnyro lentelės viršūnėje laikosi Turkijos komanda.


Skirtingose barikadų pusėse penktadienį atsidurs lietuviai, kai Atėnų „Panathinaikos“ (1, 5) su Mariumi Grigoniu bei Artūru Gudaičiu priims Vitorijos „Baskonia“ (4, 2), kurios garbę gina Rokas Giedraitis ir Tadas Sedekerskis. Baskai užima trečiąją poziciją, o Graikijos vicečempionai – tik 17-ąją. „Panathinaikos“ suklupo keturis kartus iš eilės.

R. Giedraitis, taip pat jo ekipos draugas Maikas Kotsaras šiuo metu yra naudingiausi Baltijos šalių krepšininkai Eurolygoje. Lietuvis senka 14,8 naudingumo balo, o estas – 14,7. Kitas estas Sanderis Raieste ir latvis Arturas Kurucas Vitorijos kube rungtyniauja epizodiškai.

Trečias pagal naudingumą iš Baltijos šalių žaidėjų yra Kauno „Žalgirio“ (3, 3) garbę ginantis Latvijos krepšininkas Rolandas Šmitas (Rolands Šmits). Jis sukaupia 12,8 balo. „Žalgirio“ gretose tai yra antras rezultatas po amerikiečio Keenano Evanso (vid. 14,7). Žalgiriečiai ketvirtadienį svečiuose mėgins palaužti Vilerbano ASVEL (3, 3). Lietuvos komanda yra 12-ta, Prancūzijos – 13-ta.

Ketvirtadienį ir penktadienį bus parodytos septynerios Eurolygos rungtynės.

Transliacijų tvarkaraštis:

Lapkričio 10 d.

18.45 val. „Fenerbahce“ – „Crvena Zvezda“ („TV3 Sport“, „Go3“),

20.30 val. „Real“ – „Anadolu Efes“ („TV3 Sport Open“, „Go3“),
20.45 val. „Olympiacos“ – „Partizan“ („Go3“),
20.50 val. „Maccabi“ – „Barcelona“ („TV3 Sport 2“, „Go3“),
21.45 val. ASVEL – „Žalgiris“ („TV3 Sport“, „Go3“).

Lapkričio 11 d.


21.15 val. „Panathinaikos“ – „Baskonia“ („TV3 Sport 2“, „Go3“),
21.45 val. „Valencia“ – „Monaco“ („TV3 Sport“, „Go3“).

Go3

Video rekomendacijos: