Eurolygos trenerių tarybos pranešime kliuvo ir „Žalgirio“ sirgaliams (Skanduotės video)

Eurolygos trenerių tarybos pranešime kliuvo ir „Žalgirio“ sirgaliams (Skanduotės video)

Eurolyga sureagavo į Stambulo "Anadolu Efes" vyriausiojo trenerio Ergino Atamano skundo dėl Belgrado "Crvena Zvezda" sirgalių elgesio.



Pralaimėtame mače Turkijos klubo strategas ne tik gavo dvi technines pražangas ir buvo išvarytas, tačiau ir išgirdo necenzūrinę serbų aistruolių skanduotę savo atžvilgiu.

Turnyro organizatorių išplatintame pareiškime buvo paminėtas ir Kauno "Žalgiris", be abejo, buvo kalbama apie skanduotę "f..k you referee!".

"Eurolygos vyriausiųjų trenerių taryba suvokia, kad sirgaliai visame žemyne mūsų sporto šaką daro unikalia. Tačiau visos suinteresuotos pusės, įskaitant ir sirgalius, turi suprasti, kad mūsų laikais pagarba visiems žaidimo dalyviams turi lemiamą reikšmę.


Bet kokio pobūdžio įžeidinėjimams nėra vietos sporte, ir tai, kas įvyko su mūsų kolega Erginu Atamanu Belgrade, nepriimtina pagal visus standartus. Taip pat nepriimtina girdėti teisėjų įžeidinėjimus Kaune ar Eurolygos vadovybės užgauliojimus kitose arenose.

Tai yra tvirta pozicija, kuri atspindi visų tarybos narių nuomonę, ji liečia visus, kurie prisideda prie žaidimo, įtraukiant krepšininkus, teisėjus ir net pačią lygą. Puikiai suvokiame mentalitetą ir sporto kultūrą, kuri dešimtmečius tokį sirgalių elgesį laikė atleistinu, tačiau esame įsitikinę, kad atėjo permainų metas", – rašoma pareiškime.

Eurobasket.lt

Video rekomendacijos: