TOP 5: skaudžiausios Lietuvos rinktinės nesėkmės

alt



Lietuviai visada garsėjo kaip krepšinio tauta. Vis dėlto, net ir reguliarūs įvairių turnyrų favoritai yra patyrę itin skaudžių nesėkmių.



Pateikiame jums TOP 5 skaudžiausias Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės nesėkmes:

1. Makedonija 66:65 Lietuva, 2011 metų Europos čempionato ketvirtfinalis



alt

Šis pralaimėjimas per kelias valandas išliejo daugiau lietuvių ašarų nei iki tol kadanors istorijoje per tokį trumpą laiką. Turnyro šeimininkai nusileido čempionato debiutantams, niekam nežinomai ir niekuo negarsiai Makedonijos rinktinei, kuri atėmė šansą iš lietuvių pirmąkart savų žiūrovų akivaizdoje pasiekti senojo žemyno čempionų titulą...

Bo McCalebas, Predragas Samardžiski, Pero Antičius, Vlado Ilievski ir broliai Stojanovskiai – šias pavardes visam gyvenimui įsiminė Lietuvos krepšinio sirgaliai...

{youtube width="500"}UM3zyVNvhEw{/youtube}


2. JAV 85:83 Lietuva, 2000 metų Sidnėjaus olimpinių žaidynių pusfinalis

alt

Nenugalimoji Jungtinių Amerikos valstijų „svajonių komanda" į olimpines eilinį sykį atvyko vieno – išsivežti aukso medalius ir apginti geriausios pasaulio komandos titulą.

Vis dėlto, Jasono Kiddo, Vince'o Carterio ir Ray Alleno vedami daugkartiniai pasaulio čempionai pusfinalyje kiek netikėtai sulaukė rimto pasipriešinimo – kitoje barikadų pusėje stojo ambicinga Lietuvos rinktinė...

Ir tik netaiklūs Ramūno Šiškausko baudų metimai bei keli neatkovoti kamuoliai po savo krepšiu rungtynių pabaigoje lėmė lietuvių nesėkmę, buvus jau per žingsnį nuo pasaulinio lygio sensacijos.

{youtube width="500"}BNsetae_12k{/youtube}


3. Lietuva 91:100 Italija, 2004 metų Atėnų olimpinių žaidynių pusfinalis

alt


Lietuvių viltis šįkart nužudė savo šalies krepšinio pakilimą išgyvenę italai – galingą jėgą po krepšiais turėję mūsiškiai nesugebėjo sustabdyti tolimais metimais savo žaidimą grindusių pietiečių.

Arvydo Macijausko, Šarūno Jasikevičiaus ir Sauliaus Štombergo čempionišką kariauną nugalėjo brandžiausius karjeros metus išgyvenęs Gianluca Basile su kompanija – būsimasis Barselonos „Regal Barcelona" universalusis gynėjas pelnė 31 tašką ir pataikė net 7 tritaškius, kai tuo tarpu visa Italijos komanda iš toli atakavo nerealiu 64 % taiklumu bei „įsmeigė" net 18 metimų iš 28 bandymų.

Italai dar dabar didžiuojasi kadaise patiesę didžiąją krepšinio tautą...


{youtube width="500"}ypvX5xD0klM{/youtube}


4. Jugoslavija 96:90 Lietuva, 1995 metų Europos pirmenybių finalas

alt

Ši nesėkmė viename gražiausių ir skandalingiausių visų laikų Europos čempionato finale privertė išriedėti net ir geriausio visų laikų Lietuvos krepšininko Arvydo Sabonio ašarą...

Jau prieš rungtynes vietinėje Graikijos žiniasklaidoje pasklido informacija, jog arbitrai neleis šių pirmenybių laimėti Lietuvai. Abejotini teisėjų sprendimai visų rungtynių metu trukdė mūsiškiams siekti po daugiau nei 50 metų pertraukos susigrąžinti senojo žemyno čempionų titulą, o susitikimo pabaigoje lietuvių nervai nebeatlaikė – jie gavo techninę pražangą ir nusprendė rungtynių nebetęsti.

Nors Jugoslavijos krepšininkai ir „išprašė" oponentus grįžti į aikštę užbaigti to, ką visi pradėjo, tačiau stebuklo sukurti nepavyko – Lietuva pralaimėjo ir šią klaidą sugebėjo ištaisyti tik po aštuonerių metų...

Beje, vieną pavardę iš šio turnyro taip pat praverstų atsiminti – lietuvius nužudė net 41 tašką surinkęs dabartinis Serbijos rinktinės treneris Aleksandras Dordevičius, įsidrąsinęs pataikyti net 9 tritaškius iš 12 bandymų.

{youtube width="500"}-sk7UEh-4WE{/youtube}


{youtube width="500"}v1hBovcKUYw{/youtube}


5. Ispanija 74:72 Lietuva, 1999 metų Europos čempionato ketvirtfinalis

alt

Vos sykį iki šių rungtynių suklupę lietuviai ir vėl buvo nusiteikę pergalingam žygiui, tačiau jau ketvirtfinalyje mūsiškiai sutiko itin nepalankų varžovą, sunkiai įsibėgėjusį, tačiau iki pat finalo vėliau nukeliavusį, Ispanijos desantą.

Super rezultatyvų Šarūno Jasikevičiaus pasirodymą tąkart užgožė dar fenomenalesnis Ispanijos legendos ir ACB lygos rekordininko Alberto Herreros pasirodymas – gynėjas pelnė net 28 taškus bei, kaip vėliau paaiškėjo, eilinį kartą tapo rezultatyviausiu turnyro žaidėju.

Tąkart Prancūzijoje likus 18 sekundžių iki rungtynių pabaigos rezultatą lygino Artūro Karnisovo tritaškis, tačiau nereikalinga Dainiaus Adomaičio pražanga, kainavusi porą taiklių baudos metimų į mūsiškių krepšį, ir pro šalį skriejęs Š. Jasikevičiaus dvitaškis pražudė Lietuvos galimybes pakovoti dėl medalių...

{youtube width="500"}Z6yWqPdWQ-4{/youtube}


alt




BasketZone.lt

{fcomment}

Video rekomendacijos: