Ką pasaulio futbolo čempionate palaiko garsūs Lietuvos krepšininkai?

alt



Net ir didžiausi krepšinio gerbėjai šiomis dienomis, kuomet Brazilijoje verda pasaulio futbolo čempionato aistros, „persimeta" prie futbolo sirgalių.



Ne išimtis – ir mūsų krepšininkai. Kas nuo vaikystės palaiko turnyro šeimininkus brazilus, o kas vakarais verkia kartu su nelaimėliais anglais? Šias ir kitas įdomybes sužinosite jau netrukus.

D. Motiejūnas – vokiečių gerbėjas



Vienos garsiausių futbolo šalių Europoje ar net visame pasaulyje nacionalinė ekipa Lietuvos rinktinės puolėją, be abejonės, sužavėjo savo protingu, gražiu ir, svarbiausia, rezultatyviu žaidimu. Hjūstono „Rockets" aukštaūgis tiesiog dievina Vokietijos didmiesčio Miuncheno „Bayern" komandą, praėjusiais metais iškovojusią Čempionų lygos trofėjų, taigi, nenuostabu, jog atletas palaiko ir šios šalies rinktinę.

Futbolo rungtynes pažiūrėti nevengiančiam kauniečiui ši sporto šaka yra viena mėgstamiausių, neskaitant, žinoma, krepšinio. Tiesa, jis neatsisako išbandyti ir tinklinio, tačiau šiuo metu, kaip ir visi, be abejonės, serga futbolo pirmenybių liga.

Vokietija gana populiari

Geriausias 2013 metų Lietuvos krepšininkas Mantas Kalnietis taip pat neslepia simpatijų Vokietijos rinktinei. Kartu su D. Motiejūnu jis palaiko ir „Bayern" futbolininkus.

Naujojo Vilniaus „Lietuvos ryto" vyriausiojo trenerio Virginijaus Šeškaus sūnus Domantas taip pat linksta prie vokiečių – prieš pirmasias jų rungtynes su Portugalija, jaunasis gynėjas tikėjosi gražios jo favoritų kovos. Tąkart Vokietija lūkesčius pateisino su kaupu ir sutriuškino varžovus net 4:0.

Kylanti „Žalgirio" žvaigždė A. Gudaitis – už italus

Jaunasis Lietuvos čempionų aukštaūgis Artūras Gudaitis serga už Italijos rinktinę. „C'Mon AZZURRI !!" („Pirmyn mėlynieji!") šauksmu futbolo čempionatą pasitikęs klaipėdietis leido suprasti, jog italus palaiko jau nuo seniai bei nežada išduoti „savų".


Verta paminėti, jog italai, o tiksliau jų pagrindinis puolėjas ir 2012 metų Europos čempionato žvaigždė M. Balloteli, pasižymi puikiais krepšinio sugebėjimais.

Šis futbolininkas nepasikuklino ir nusifilmavo, kaip savo galingu dėjimu drebina krepšinio lanką.

{youtube width="500"}h8UTQ8IWixk{/youtube}



Už šeimininkus – taip pat nemažas būrys

Turnyro organizatorius brazilus taip pat palaiko nemažai krepšininkų. Įdomu, jog visi jie – iš Kauno „Žalgirio" stovyklos.

Braziliją nuo vaikystės palaiko kauniečių kapitonas Paulius Jankūnas, o simpatijų Neymaro kariaunai neslepia ir jaunieji Vaidas Kariniauskas, sezono viduryje persikėlęs į Panevėžio „Lietkabelį", bei į NBA patekti svajojantis Tomas Dimša.

Jų visų laimei – brazilai pateisina favorito statusą ir tvirtai žengia aštunfinalio link, ne taip, kaip kai kurių kitų šalių rinktinės...

Š. Jasikevičius verkia kartu su anglais

Įdomu, jog „Žalgirio" veteranas jau prieš čempionatą nujautė kažką negero – Graikijoje besiilsintis lietuvis kalbejo, jog palaikys ir greičiausiai vėl verks kartu su anglais.

Jo orakulo sugebėjimai neklydo – Anglijos nacionalinė ekipa po įnirtingos kovos pralaimėjo abi pirmasias rungtynes ir jau nebeturi šansų prasibrauti į aštunfinalį.

Anglams prijaučia ir M. Kalnietis, tačiau po tokio fiasko, Krasnodaro „Lokomotiv-Kuban" gynėjas greičiausiai susikoncentruos ties jo pagrindinių favoritų, vokiečių, palaikymu.

Ispanijos rinktinei – dar didesnė gėda

Žalgirietis P. Jankūnas spėjo, jog ispanai turėtų prasibrauti bent iki pusfinalio, tačiau jis, kaip ir dauguma futbolo analitikų, smarkiai klydo.

Nusileidę kaip ant sparnų sužaidusiai Olandijos rinktinei ir ambicingiems Čilės futbolininkams, pasaulio čempionai taipogi nebeturi šansų prasibrauti į kitą etapą bei su sukrautais lagaminais jau laukia savo paskutiniojo šių pirmenybių susitikimo.

alt


BasketZone.lt

{fcomment}

Video rekomendacijos: